Snap
  • Zwanger

Blog #39, tussen hoop en teleurstelling...

Augustus 2016 – Mijn vorige blog is alweer twee weken geleden. Wat is er allemaal gebeurd?

Tijdens de zomervakantie werk ik 2 dagen per week in plaats van 4. Dat geeft toch een beetje een vakantiegevoel zonder vakantie te hebben. Vandaar dat wij vorige week zomaar besloten om een weekend weg te gaan. Het zou mooi weer worden, dus eigenlijk een gevalletje van inpakken en wegwezen :). Op naar Limburg! Soms heb je met weekendjes weg dat je eigenlijk helemaal niet tot rust komt, daar is simpelweg de tijd te kort voor om alle spanning van je af te laten glijden. Maar dit weekend voelde echt als vakantie. Het was maar 3 dagen, maar het voelde langer. Het voelde langer, omdat het weer meewerkte, we veel leuke dingen hebben gedaan en gezien, lekker gegeten hebben en er echt even uit waren.

Afgelopen woensdag was er weer een dip-momentje. De eerste tekenen van ongesteldheid dienden zich aan. Dat was een behoorlijk dubbel gevoel. Aan de ene kant was ik blij dat mijn lichaam zichzelf na de hormonen als gewoon gedraagt, maar aan de andere kant is het dan toch weer niet gelukt. De verwachting is niet heel hoog dat het ons zonder hulp gaat lukken, maar toch.. Misschien hebben de mensen die zeggen dat rust belangrijk is en je er niet zo veel aan moet denken, wel gelijk? Het woord heeft maar 4 letters, maar de impact is enorm groot: hoop. Elke maand, elke week, elke dag is er wel een moment van hoop. Dit houdt je op de been, maar zorgt ook dat de teleurstelling elke keer de kop op steekt. Onder het mom, genieten van elk moment en wanneer het kan, probeer je die teleurstelling zo snel mogelijk weg te laten ebben. Zo zijn bioscoopjes pakken en saunadagjes fijne afleiding :).

De belangrijkste afleiding op dit moment is onze lifestyle change naar Paleo. Daar zit toch wel veel werk in ;). Maar gelukkig vind ik in de keuken staan niet vervelend en wordt het wel steeds meer gewoon. Nu ik minder werk in de zomervakantie heb ik wel mooi de tijd om van alles uit te proberen en boodschappen te doen. Als dan over een week of twee het gewone leven na de vakantie weer begint, het een beetje gewoon aan het worden is en er een ritme is ontstaan.

Liefs,
Maaike