Snap
  • Zwanger

Blog #38, onze eerste pauzeweek...

Juli 2016 – Onze eerste pauzeweek. Hoe voelt dat? Een week gaat toch snel voorbij...

Dan is de eerste pauzeweek voorbij voordat je er erg in hebt. Het is zomervakantie, dus ik werk nu nog twee dagen in plaats van vier. Wat extra tijd kan ik goed gebruiken om meerdere redenen. Allereerst om wat vermoeidheid kwijt te raken en om vervolgens meer tijd te hebben om onze nieuwe lifestyle Paleo te gaan ontdekken en uit te gaan voeren. De vermoeidheid kwijt raken, lukt nog niet zo goed. Ik slaap ’s nachts als een blok (tenzij de muggen besluiten een aanval in te zetten), maar ik word ook weer moe wakker. Dat schiet dus nog niet zo veel op.. Verder heb ik deze week constant last van een zeurende buik. Geen overdreven pijn of zo iets, maar het is er wel steeds. Ook ben ik behoorlijk opgeblazen. We wachten af..

Om verder alles in mijn koppie goed op een rijtje te houden (ook alvast vooruitlopend op wellicht een IVF-traject), ga ik weer eens een bezoekje aan mijn psycholoog brengen na de zomervakantie. Mijn psycholoog? Ja, mijn psycholoog :). Ik ken haar inmiddels al ruim 10 jaar denk ik. Niet dat ik wekelijks bij haar zit, maar als er iets is, ga ik wel altijd naar haar. Ze heeft mij tijdens mijn middelbare school geholpen met mijn faalangst en perfectionisme en zij is ook erg belangrijk geweest in de tijd dat ik overspannen ben geweest. Ik merkte de laatste weken dat het steeds ingewikkelder is om alles en iedereen te plezieren en overal ja op te zeggen. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat het mij gewoon niet altijd lukt. Ik vind het dan erg lastig om niet alleen aan de ‘ander’ te denken en wat die er van vindt, maar zo af en toe ook eens aan mijzelf. Tijd voor actie!

Dan onze lifestylechange naar Paleo. Zo kan je het wel echt noemen. Alle maaltijden zijn op de schop gegaan en er is eigenlijk niets over gebleven van onze oude eetgewoonten. Ik heb het boek 101 Paleo Recepten van Mitchel van Duuren aangeschaft om wat meer ideeën te hebben. Ondanks dat alles is op te zoeken in de online wereld, vind ik bladeren in een boek toch wel fijner. Alle e-books die ik er bij kreeg, heb ik dan ook uitgeprint en in een map gestopt :). Vanaf deze week ben ik helemaal om naar Paleo. Al mijn maaltijden zijn zonder granen, suiker etc. Dat betekent dat ik veel zelf moet maken. Gelukkig heb ik nu de tijd om hier mijn weg in te vinden nu ik minder werk in de vakantie. Wel volgens de 80/20 regel, 80% Paleo en 20% anders. Deze zondag eten we dus gewoon patat, omdat we dat nog in de vriezer hebben ;). Ik zal elke week een aantal recepten plaatsen die bij ons goed gelukt zijn. Vinden jullie het ook leuk om deze recepten op Mamaplaats te zien? Ik ben namelijk aan het twijfelen of dat wel passend is... 

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Ben wel heel benieuwd naar die recepten en hoe ze smaken. En overal ja opzeggen is zeker niet goed meid! Je moet ook aan jezelf denken dus wat je nu doet is echt niet erg! Succes met de pauze week.

7 jaar geleden

maaike, ik hoop toch dat je je rust kan vinden. Je heb zoveel moeten doorstaan, je psycholoog kan je hier vast mee helpen. succes met het 'dieet' klink niet makkelijk vol te houden!

7 jaar geleden

Elke week lees ik jou blogs. Knap hoor hoe je het allemaal doet! Laat die recepten maar komen :-)