Blog header image

Blog 26: overduidelijk zwanger

Sinds 6 december weten wij dat we in verwachting zijn van ons tweede wondertje. Maar anders had ik het nu zeker geweten.. ;)

Vandaag ben ik 5 weken en 2 dagen zwanger, nog maar heel pril dus. We weten zelf nog maar 8 dagen dat het zo is.. Inmiddels weten onze families en onze beste vrienden het ook. Fijn om er open en eerlijk over te kunnen zijn. Zeker aangezien ik dood- en doodziek ben! 

Voordat bleek dat ik zwanger was, had ik al een flinke griep te pakken. Onze zoon was ook ziek, dus dat was niet zo gek. Maar na 2 weken voelde ik me nog steeds in en in slecht, dus ging ik naar de huisarts (inmiddels wisten we dat ik zwanger was). Mijn bloed werd meteen gecontroleerd op tekorten: foliumzuur, vitamine B12, vitamine D, glucose. En ook mijn bloeddruk werd meteen gemeten. Alles was goed. Gelukkig maar!

Maar man-o-man wat voel ik me (nog steeds) slecht! Het wordt ook letterlijk met de dag erger: diarree, draaierig, misselijk, bandenpijn, winderigheid, pijnlijke tepels.. Heel charmant allemaal.. *bloos*
Vanavond begin ik in ieder geval met de emesafene tabletten tegen de misselijkheid. Ik kan niet eens functioneren, iets wat vreselijk lastig is met een kleine man van bijna 2 en een drukke baan. Gelukkig werk ik momenteel maar twee dagen, maar zelfs die twee dagen zijn erg zwaar.. 

Daarnaast heeft onze zoon deze week besloten dat slapen voor watjes is. Hij is hysterisch als hij in zijn bed wordt gelegd. Iets wat hij eerst alleen 's avonds deed, maar sinds kort ook bij zijn middagdutje. En dit terwijl Mama ook niets liever wil dan eventjes liggen.. Erg lastig dus.. 

Wat ik toch wel grappig vind aan de hele situatie is dat deze zwangerschap aan de ene kant heel anders is dan die van mijn zoon, maar aan de andere kant ook precies hetzelfde. Toen ik in 2013 zwanger was van onze zoon, was ik ook zo ziek! Van week 6 tot week 16 ben ik enorm misselijk geweest. Emesafene tabletten hebben me er toen echt doorheen gesleept. Al had ik die toen pas veel later nodig (vanaf week 9 ongeveer). 

Bij deze tweede zwangerschap lijkt alles wel veel heftiger en sneller te gaan. Soms maak ik me zorgen of alles wel goed gaat daarbinnen, maar vervolgens word ik de hele dag eraan herinnert dat mijn lichaam aan het veranderen is. Dus dat kan dan toch haast niet anders? Althans, op die manier probeer ik maar positief te blijven denken. 

Er is ook weer veel te regelen: intake bij de verloskundige, eerste echo, aanmelden en intake bij moeders voor moeders. Inmiddels staat alles al in de agenda.. Voornamelijk in het nieuwe jaar, omdat veel instanties tussen kerst en oud-en-nieuw gesloten zijn..  
Spannend weer hoor! Dat zijn dan toch wel weer de mooie dingen waar ik naartoe leef. 

Update:
Zojuist is de vertegenwoordigster van Moeders voor Moeders langs geweest voor de intake. 
Toen moest ik natuurlijk weer even getest worden. Ze had nog niet eerder zo'n dikke positieve teststreep gezien bij iemand die nog maar 5 weken zwanger was.. Normaal gesproken mag je ook pas starten met doneren vanaf week 6. Ik mag nu al beginnen. Ze kon zich goed indenken dat ik nu al zo misselijk was...

Stiekem heel trots en ook wel een beetje gerustgesteld dat ik nog steeds positief testte. Maar ook stiekem wel een beetje zenuwachtig (Waarom nu al zo positief? Toch geen tweeling of zo?)

Ik ga doneren tot 23 februari 2016. Iets wat nu nog heel ver weg lijkt, maar wat natuurlijk eigenlijk al heel dichtbij is. 

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat vervelend dat je nu al weer zo veel klachten hebt... Hopelijk ben je er dit keer sneller vanaf dan de eerste keer. En dat je zoontje niet wil dutten kan ook een fase zijn... Sterkte, maar ook heel veel genot en plezier toegewenst!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Dank je wel Lindsy! Ik ga er ook vanuit dat het gewoon een fase is bij onze zoon. Maar niet zo handig getimed.. Gelukkig heeft mijn moeder hem net opgehaald. Hij gaat daar op bed voor zijn middagdutje. Dan kan ik in de tussentijd eindelijk proberen wat te eten en even te gaan liggen..

iMennen
6 jaar geleden

Leuk dat je dat voor moeders voor moeders gaat doen! Dat wil ik bij mijn tweede zwangerschap, als dat lukt, ook zeker gaan doen! Wel erg vervelend dat je zoveel last hebt van al die dingen! Wel fijn dat die pillen werken! Bij mij werkte gember erg goed tegen misselijkheid. Ik weet inmiddels dat dat echt een wondermiddel is. Als ik verkouden ben, keelpijn, grieperig of misselijk dan doe ik een stuk gember in m'n thee met honing en citroen. Dat werkt zó goed! Sterkte met alle kwaaltjes!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Dank je wel! Het gaat vast goed komen.. Moeders voor Moeders vind ik een geweldig goed doel. Ik heb het bij mijn eerste zwangerschap ook gedaan en het is een kleine moeite voor zoveel goeds.. Ik heb er dan ook geen moment aan getwijfeld of ik nu weer mee zou doen.. Het eerste wat ik deed na een positieve test: aanmelden voor MvM. ;)