Snap
  • Zwanger

Blog #22, Paaseieren broeden...

Gelukkig betekent ongesteld worden ook weer direct actie. Dus gewoon weer verder met ronde 4.

Maart 2016 – Ongesteld oké, nu door naar de volgende ronde…

Zoals ik jullie heb laten weten, ben ik met een dieet begonnen om mijn gewicht op peil te krijgen en mijn lijf zo ‘vruchtbaar’ mogelijk te maken. Ik merkte eigenlijk nog geen verschil (logisch…) tot afgelopen zaterdag. Met mams en zussie ging ik uit lunchen. Na het menu bestudeert te hebben, koos ik voor de Caesar salade. Heel veel en lekker gegeten :). In de middag gingen we nog naar de Ikea en eigenlijk voelde ik mij helemaal niet zo fit. Ik merkte bij mijzelf op dat ik mij veel fitter voel met een lunch die bestaat uit 2 volkoren boterhammen en yoghurt met fruit, dan met deze salade. Dat dieet doet dus toch wel wat! Ook voel ik mij deze week minder moe dan voorheen. Ik lig niet meer om 21.00 uur al te pitten op de bank en kan gewoon series afkijken zonder in slaap te vallen. De hormonen lijken ook minder invloed te hebben op mijn gestel. Kortom, hier ga ik lekker mee door!

Op het werk een drukke week achter de rug. Ik heb te horen gekregen dat ik een cursus mag gaan volgen. Helemaal leuk! Nieuwe kennis op doen, doet mij goed :). Het heeft wel wat voeten in de aarde, een cursus volgen. Buiten inlezen, betekent het ook dat ik mijn leerlingen van de cursusdagen afbericht moet geven. Dit vond ik nog het lastigste stuk van alles. De afgelopen maanden heb ik mij met enige regelmaat afgemeld of ziek gemeld door het gehele traject en nu zou ik dat weer moeten doen. Ik dacht dat ouders daar op zijn minst not amused over zouden zijn. Dus een mail gemaakt en doorgestuurd naar alle betrokkenen en eigenlijk heb ik alleen maar positieve reactie gekregen. Hoe gek kan je jezelf dus maken vooraf? Kijken of ik dit kan onthouden voor een volgende keer en mezelf dan niet gek maken :).

Toen was het donderdag, eerste echo op dag 9 in mijn cyclus. Van te voren hadden we niet het idee dat het al heel wat zou zijn, omdat het nog zo vroeg in de cyclus was. De echoscopiste keek eerst op rechts en daar waren alleen maar kleine eitjes te zien. Niet iets om rekening mee te houden op dit moment. Op links kwamen er op het scherm eieren ter grote van tennisballen in beeld :). Natuurlijk hartstikke uitvergroot, maar toch! Toen ze de eieren had opgemeten, was de conclusie dat er op links nu al twee eieren van 19 mm en één van 13 mm zijn. Supergroot! Zelfs zo groot dat met grootse spoed de inseminatie ingepland moest worden. Eigenlijk was er geen plek, maar we zijn er tussen gewriemeld voor deze zaterdag. Elke ronde reageert mijn eierenmachine heftiger op de Clomid. Volgens de echoscopiste een bijzonder fenomeen. Normaal gesproken treedt er gewenning op en zijn er meer hormonen nodig om resultaat te krijgen. Bij mij lijkt het omgekeerde waar te zijn: hoe verder in de rondes we komen, hoe sneller mijn eieren er klaar voor zijn.

Mijn taak voor deze Pasen: lekker broeden op mijn paaseieren…

Vrolijk Pasen!

Liefs,

Maaike

PS met mijn blogs ben ik eindelijk in het heden aanbeland. Dit is mijn blog van gisteren. Vanaf vandaaf zal ik elke zaterdag een update geven. 

8 jaar geleden

Ow jee ik had net ergens anders gereageerd excuus! Niet goed gezien je bent nu in je wachtweken?? Ik hoop voor je dat alles goed gaat!

8 jaar geleden

Heel veel succes met wachten!! Ga maar goed broeden! Ik ben benieuwd naar je blog van zaterdag!

8 jaar geleden

Wel heel toepasselijk nu met al die paaseiren. Succes! EN fijne paasdagen!