Snap
  • Zwanger

Blog 20, een volle wachtweek...

Zo gaat de tijd lekker snel en duurt het wachten niet zo lang, een volle wachtweek.

Maart 2016 – En we gaan verder met wachten en een bezoek aan de diëtist…

Het wachten gaat weer verder. Gelukkig gaat het best goed met mij! Vermoeid, oké, maar verder geen andere klachten. Ik heb geen last van buikpijn, ben niet misselijk en geen hoofdpijn. De vermoeidheid is wel behoorlijk aanwezig. Ik kan om 20.55 uur zeggen dat ik niet moe ben en niet ga slapen (als ik op de bank lig) en om 21.00 uur helemaal vertrokken zijn. Dat is best jammer als je een leuke serie aan het kijken bent ;). Verder merk ik dat het helpt om lekker in de buitenlucht te zijn. In het weekend gaan we er dus eigenlijk altijd wel op uit, naar de duinen of het bos. Goed voor mijn lijf en mijn hoofd!

Afgelopen dinsdag was mijn afspraak bij de diëtist. Ze had mijn eet-dagboek geanalyseerd en dat in een tabel weergegeven. Alles wat niet in verhouding was, was rood. Bijna goed, was oranje en groen was helemaal goed. Ik had welgeteld één groen vakje! En dat was vitamine C (jus d’orange-liefhebber), verder was alles voornamelijk rood en een paar oranje vlakjes. Duidelijk niet in balans. Voldoende calorieën, maar te weinig eiwitten en te veel vetten, vooral de slechte vetten. Dat is natuurlijk helemaal niet handig met mijn familiair verhoogd cholesterol (met medicijnen houd ik dat prima onder controle, maar met de kinderwens mag ik deze medicijnen absoluut niet slikken). Alle vitamines die van belang zijn voor een gezond (en zo vruchtbaar mogelijk) gestel neem ik te weinig tot me. Ruimte voor verbetering! Ze heeft mij uitgelegd waar alle vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten eigenlijk voor dienen in je lijf. Dat helpt mij om de noodzaak van iets in te zien :). Gelukkig had ze naast deze uitleg en berekeningen ook een voorbeeld-dagmenu voor mij gemaakt. Weten is één ding, maar toepassen duidelijk het volgende. Het is een heel helder menu wat mij elk moment van de dag aangeeft uit welke productgroep ik hoeveel moet eten. Toch wat meer calorieën, meer brood, meer zuivel, meer fruit, meer noten en minder kaas, room en pauzekoeken van de Albert Heijn. Woensdag boodschappen gedaan om het menu donderdag te kunnen starten. Supermarkt geplunderd en de Blokker voor goed afsluitbare bakjes en yoghurt-beker. Het moet natuurlijk ook allemaal weer mee naar mijn werk!

Ik heb het menu nu twee dagen gevolgd en het bevalt mij goed. Alleen heb ik het gevoel dat ik de hele dag aan het eten ben en er ook mee bezig ben. ’s Morgens moet ik eerder op staan om alles klaar te maken. Dat is wel minder, maar ik voel mij er goed bij. Volhouden dus! Zo was deze wachtweek ook weer gevuld en is het hopen, bidden, smeken dat ik maandag niet ongesteld wordt…

Liefs,

Maaike

8 jaar geleden

Ja zo'n gezonde dieet is gelijk een aanpassing op je levensstijl. Maar je hebt er in ieder geval de juiste motivatie voor dus dat is al een heel goed begin! Dit weekend gewoon veel leuke dingen doen en dan vliegt het ook weer zo voorbij! Ik zal nog wat extra duimdraai momentjes voor je inplannen!