Snap
  • Zwanger

Blog #19, eierenecho, inseminatie en wachten maar...

En zo gaan we weer verder. Eierenecho, inseminatie en weer wachten........

Maart 2016 – Eierenecho, inseminatie en wachten maar…

Afgelopen zaterdag hadden we nog een eierenecho om te kijken of het ei van 16 mm niet stiekem was verdwenen. Net zoals mijn eieren van de vorige ronde. Maar gelukkig was het ei van 16 mm gegroeid tot 19 mm. Jeej! Dat betekent dat de inseminatie van maandag ingepland kon blijven staan. Dus na de eierenecho heeft Felix mij naar de Huishoudbeurs gechauffeurd, want ja dat stond al op de planning met mams en zussie. Fijn dagje gehad en lekker getut! ’s Avonds moest de Ovitrelle gezet worden om de eisprong voor maandag te forceren. Toen wilde het zo zijn dat we mee uiteten waren gevraagd, wat betekende dat de Ovitrelle in het restaurant gezet moest worden. Geen probleem gelukkig, we waren op pad met een verpleegkundige :). Om 20.00 uur met z’n tweeën naar het toilet en spuiten maar! Toch weer een bijzondere ervaring in dit avontuur…

Tijdens het shoppen op de Huishoudbeurs kwam ik erachter dat mijn lijf behoorlijk dun aan het worden is, met name in mijn gezicht en bovenlijf. Ik schrok er eigenlijk zelf van. Zondag op de weegschaal en ik woog nog precies hetzelfde als altijd. Het enige verschil is wel dat ik vocht vasthoudt (best wel wat, voornamelijk in mijn buik). Het gewicht kan dus wel hetzelfde zijn gebleven, maar met extra vocht… Dat schiet dus niet op. Dezelfde dag via mail nog contact gezocht met een diëtist. In deze achtbaan is het toch wel fijn als mijn lijf in goede conditie is, in ieder geval op het gebied van voedingsbalans. Vrijwel meteen een berichtje terug gekregen en ik kan, nu aanstaande dinsdag, terecht. Van maandag tot en met woensdag heb ik een voedingsdagboek bijgehouden en dit donderdag aan haar doorgestuurd. Donderdagochtend nog even op de weegschaal, 7 ons eraf. De diëtist lijkt dus wel een goed plan.

Heel chronologisch is het verhaal niet, maar afgelopen maandag hebben we dus de inseminatie gehad. Deze keer had Felix goede zwemmers ingeleverd, dus we hoeven nog niet na te denken over een andere behandeling. Sinds de inseminatie voel ik mij eigenlijk heel goed. De vermoeidheid is er wel, zoals altijd. Maar verder heb ik op dit moment geen andere klachten. Zo fijn! Dat was de vorige rondes wel anders: buikpijn, misselijk en al van dat. So far, so good! Door de drukte van werk en diëtist is de eerste wachtweek alweer bijna voorbij, nog een dag of 10 te gaan en dan weten wat deze ronde heeft opgeleverd. Fingers crossed!

Liefs,

Maaike

8 jaar geleden

Heel veel succes!! Hoop dat het dit keer goed gaat, zelf ook IUI behandelingen gehad, 3de keer was het raak, maar frustrerend was het wel. En er was niemand waar we het er echt mee over konden hebben. Iedereen om ons heen probeerde er voor ons te zijn, maar toch miste ik heel erg iemand waar ik het er over kon hebben. We duimen we voor jullie.

8 jaar geleden

Ik ben ook zwanger geworden door IUI. Hele spannende tijden inderdaad na de inseminatie. Gelukkig na 2,5 jaar bij de 2e inseminatie zwanger! Nu inmiddels is mijn dochter al 13 maand. Zware tijden maar een super uitkomst! Al de spanning en stress en gedoe is het waard. Hoop voor je dat ze raak heeft gespoten hihi.

Waarschijnlijk heeft 1 van mijn eitjes zich gedeeld. Hierdoor bleven er meer, maar minder grote eitjes over. Deze zijn net zolang opgevolgd tot het zeker was. In principe doen ze geen echo's bij mij ook in het ziekenhuis, maar als de gynaecoloog het nut ervan in ziet zeker wel. Laat wel van jezelf horen, want jij bent de enige die voor jezelf op kan komen!

8 jaar geleden

Hoi Maaike Ik had 14 maart een iui, op vrijdag 11 maart was mijn eitje 17 mm en ik zou iedere dag gezien worden voor een echo omdat mije eitjes ook ineens verdwijnen. Dus ik verbaasde me dat ik geen echo kreeg dat weekend, zaterdag ovitrelle gespoten en maandag 11.30 inseminatie. Toen was mijn eitje al weg hoe was dit bij jou? In het verleden heb ik nog nooit een iui gehad waar het eitje al weg was...het stoort mij enorm dat mijn ziekenhuis blijkbaar in het weekend geen echo wilt geven en mij daar onzeker mee maakt. In mijn beleving is stress gepaard met deze behandeling een no go en zou het fijn zijn dat ze afspraken gewoon nakomen... Gisteren ben ik helaas ongesteld geworden een heel gedoe om iemand te pakken te krijgen! Uiteindelijk wilde ze eerst maar na Pasen mijnen en laten starten op dag 4 maar nu mag ik toch 2e paasdag komen ik ga eens even goed klagen over dat weekend en feestdagen verhaal, want hoe je het ook wet of keert een eitje laat zich niet plannen!!! En een menstruatie ook niet... Succes met wachten! Hopelijk een positief resultaat voor jullie mijn 1e poging is nu mislukt maar dat wist ik al op 14 maart toen er geen eitje te zien was... Ik ga je volgen ☺