Snap
  • Zwanger
  • Pretecho
  • termijnecho
  • babyspullen
  • eerstetrimester
  • baby5

Bijkletsen - pretecho, termijnecho en dingen regelen..

Vorige week mochten wij bij 9 weken en 3 dagen zwangerschap gezellig kijken naar onze baby, deze hadden we inmiddels al meer dan drie weken niet gezien dus het was een hele verandering van een klein boontje met knipperlichtje naar een heuse baby die er vrolijk op los aan het springen en dansen was :-) Gelukkig zag alles er helemaal goed uit en konden we met meerdere mooie foto's en alles opgenomen op usb stick weer opgelucht naar huis, zo fijn dat we toch nog hebben gekozen voor een pretecho op dit termijn. Ook keek de echoscopiste nog even naar mijn eierstokken omdat daar de eerste weken veel vocht zat maar dat leek gelukkig voor nu helemaal vanzelf te zijn verdwenen, was het mogelijk toch een cyste die het lichaam zelf netjes heeft opgeruimd.

Gisteren mochten we dan eindelijk voor de lang verwachte termijnecho komen en meteen was daar een prachtige hartslag en nog groter gegroeide baby in beeld te zien, hij of zij deed zelfs nog even een dansje voor ons en wat ben ik blij dat ook bij onze termijnecho alles goed bleek te zijn. We mochten zelfs nog even heel kort naar het hartje luisteren dat op dat moment een hartslag van 168 slagen per minuut had. We werden verrast met de mededeling dat we zelfs drie dagen verder waren dan we zelf dachten, dus nu komt mijn uitgerekende datum op 5 februari 2021 te staan. Ook mijn bloeddruk en bloeduitslagen waren verder prima, het enige wat ze hebben gevonden waren antistoffen in mijn bloed. Dit kan erop duiden dat ons kindje een andere bloedgroep heeft en daarvoor worden doorgaans rond week 27 en vlak na de bevalling twee injecties gegeven, gelukkig dus niks waar ik me direct zorgen om hoef te maken. 

Verder hebben we de overgang van de verloskundige naar de gynaecoloog besproken en kreeg ik diezelfde dag nog een telefoontje dat we ons 14 augustus mogen melden voor een gesprek met de gynaecoloog die ons dan waarschijnlijk over zal gaan nemen. Dit i.v.m. dat ik elke zwangerschap met spoed geremd moest worden bij alle kinderen en het feit dat onze jongste al bij 34.3 weken geboren werd na een spoedinleiding doordat we beide een infectie kregen.

Ook heb ik gisteren gelijk een afspraak gemaakt voor de geslachtsbepaling en met een beetje geluk weten we 12 augustus of wij nog een zoontje of dochtertje mogen krijgen. Super spannend weer en ik kijk er erg naar uit dat ik dan weer kan gaan babyshoppen haha ;-) Verder maakte ik de aanmelding bij de kraamzorg compleet en staan we daar nu ook ingeschreven, deze keer voor ons geen reguliere kraamzorg maar 'natuurgerichte kraamzorg' en gaan we ook voor een compleet natuurlijk kraampakket - gewoon omdat dat voor ons beter voelt.

De eerste babyspullen zijn inmiddels ook besteld en binnen en vandaag komt er nog veel meer deze kant op, die arme postbode heeft het er maar druk mee wanneer wij een baby verwachten. Maar ik wil deze keer gewoon alles op tijd in huis hebben want de vorige keer had ik heel veel dingen nog niet voor ik ineens met 34 weken ging bevallen dus dat zal me niet nog eens gaan gebeuren!