Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bevallen en logeren van mijn dochter

De afgelopen weken heb ik veel geschreven over mijn zwangerschap en mijn bevalling.

Momenteel ben ik ruim 36 weken zwanger en binnenkort ga ik bevallen in het ziekenhuis. Vanaf deze week heb ik elke week controle in het ziekenhuis, omdat mijn dochter met een spoedkeizersnee is geboren.

Ik heb afgelopen dagen een geboorteplan gemaakt en een hulplijst ingevuld van het ziekenhuis om een goede keuze te gaan maken voor de bevalling en om mezelf goed voor te bereiden op de bevalling.

Mijn man en ik willen onze dochter naar opa’s en oma’s brengen om daar te logeren, alleen ik vind het heel moeilijk om te bepalen wanneer ik haar weg wil brengen.

Officieel wordt 11 juni ons tweede kindje verwacht. Ik heb zelf heel erg het gevoel dat de baby een week eerder komt. Ik kan onze dochter begin juni wegbrengen of als het moment zover is.

Ik vind het heel lastig om dit te bepalen. Vandaag heb ik mijn vriendin erover gesproken en zij gaf mij als tip mee om een spoedadres te hebben en de opa’s en oma’s.

Als spoed kan ik familie van mijn man vragen want zij wonen redelijk in de buurt. De opa’s en oma’s wonen ongeveer 20 minuten rijden van ons vandaan.

Ik denk dat er meer ouders zijn die voor deze keuze hebben gestaan. Hoe hebben jullie het toen aangepakt?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties en verhalen. Alvast heel erg bedankt!

10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. We gaan mijn ouders bellen als het zover is.

10 jaar geleden

Bij ons woonde oma ongeveer 10 - 15 minuten rijden van ons vandaan, en we hadden afgesproken dat we haar zouden bellen als ze onze oudste op moest komen halen. Op een zaterdagochtend 7 uur begonnen de weeen en hebben we haar gebeld, om 8 uur was ze goed en wel bij ons vertrokken met onze oudste, waarvoor we de logeertas al klaar hadden staan, net als mijn ziekenhuistas. Om kwart voor tien werd ze vervolgens al gebeld dat nummer 2 was geboren :-).

10 jaar geleden

bedankt voor je reactie. Ik heb vandaag met mijn ouders afgesproken dat we ze gaan bellen als het zover is.

10 jaar geleden

Ik zou ook wachten tot het zover is. Je kunt wel een heel plan maken, maar wanneer dat de bevalling begint kun je helaas niet plannen. Bij onze tweede zou de oudste ook naar opa en oma gaan. Die wonen een kwartier bij ons vandaan. Op het moment dat mijn vliezen braken hebben we ze ook direct gebeld. Dat was om 9 uur 's avonds. Onze dochter lag al in bed. Zij hebben haar toen mee naar huis genomen. Wij waren rond 1 uur 's nacht in het ziekenhuis en onze zoon is om kwart voor 2 geboren. De volgende ochtend heeft mijn man haar bij opa en oma gehaald en heeft zij als allereerste kennis gemaakt met haar broertje. Dat vond ik namelijk heel erg belangrijk. Doe waar jij je goed bij voelt.