Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • verloskundige
  • zwangerschapsbuikje

Bescheiden buikje

'Ben jij al 33 weken zwanger?!' roept het buurmeisje van een vriendinnetje uit.

'Ben jij al 33 weken zwanger?!' roept het buurmeisje van een vriendinnetje uit. Ze kijkt me verbaasd aan. Het meisje, notabene zelf ook zwanger, wrijft over haar buik. Ik knik en kijk naar beneden. Mijn buik is inderdaad niet zo groot als die van haar. 

Eenmaal thuis blijft haar opmerking door mijn hoofd spoken. Het zal toch wel goed gaan met de groei van de baby?

Met knikkende knieën bezoek ik de volgende dag de verloskundige. Mijn vriend moet buiten op het bankje wachten. 'Doei lief, tot zo,' zeg ik en ik geef hem een kus.

'HANDEN WASSEN VOOR BINNENKOMST I.V.M. CORONA!' staat er met koeienletters op de deur. Ik was mijn handen en neem plaats in de wachtkamer. Nog geen minuut later hoor ik mijn naam. 'Jantine?' Een vrolijke verloskundige van mijn leeftijd gebaart dat ik met haar mee mag.

Ik vertel haar dat ik mij zorgen maak of de baby wel goed groeit. 'Ga daar maar liggen,' zegt ze. 'Dan gaan we onderzoeken of jouw zorgen terecht zijn.' Ik neem plaats op de onderzoeksbank en voel haar koude handen zachtjes tegen mijn buik drukken. Met een meetlint meet ze de omvang van mijn middel en controleert de grootte van mijn baarmoeder. 'Nee hoor, het zit allemaal goed.' 'De baby loopt zelfs iets voor in groei.'

Ik slaak een zucht van opluchting. 'Hoe kom je er nou bij dat je buik niet goed groeit?' vraagt ze. 'Je laat je toch niet gek maken door opmerkingen van anderen hè?' 'Elk lichaam is anders en niet elke baby ligt hetzelfde in de buik.' 'En daarbij: je bent lang, heb je leven lang gesport en bent nooit echt dik geweest.'

Er loopt een traan over mijn wangen. Stomme meid, met haar stomme opmerking. Het zullen vast de hormonen zijn.

3 jaar geleden

Heel herkenbaar bij mijn eerste had ik ook een hele kleine buik ik vond het zo erg dat niemand zag dat ik zwanger was. Met 7 maanden zagen mensen pas dat ik zwanger was. Als ze vroegen hoe ver ik was schrokken ze als ik zei dat ik al 7 maanden was 😅 .

3 jaar geleden

Bij de 1e een hele gemiddelde buik, wel dachten ze dat we een grote zoon zouden krijgen. Met 40 weken geboren en 49 cm, dus geen grote baby. Bij onze 2e kon ik met 10 weken mijn broek nier meer dicht krijgen en ging ik met 40 weken nog even naar de stad, kreeg ik de vraag over hoeveel weken ik met verlof mocht. Was ook aan het eind maar 4 kg aangekomen, maar wel een flinke dame 54 cm. Ik had heel snel een buik en die was dus aan het eind relatief klein. Bij de 3e had ik met 8 weken al echt een buikje, iedereen grapte of er geen 2 in zaten. Op het eind groeide mijn buik toch niet hard genoeg en extra echo's gehad. Een gezond klein meisje van 48 cm. Ieder mens is anders blijkt wel. Niet te druk maken om wat men zegt en vooral de verloskundige laten kijken. En als je zelf twijfelt mag je ze altijd bellen.

3 jaar geleden

Herkenbaar ik had ook een bescheiden buik. Mijn dochtertje was uiteindelijk maar een klein, fijn meisje vsn 2865gram. Maar helemaal gezond. Het is belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren en niet naar de mening van anderen ook al is sat soms erg lastig😊

3 jaar geleden

Ja hoor, bij mij vind iedereen me dik😂. Flinke buik en mensen roepen maar wat. Ik wou dat ik zo een mooi bescheiden buikje had! Succes met de laatste weekjes, hier nog 5 te gaan.