Snap
  • Zwanger
  • eisprong
  • vruchtbaar
  • cyclus

Bereken je ovulatie!

Wil je graag weten hoe en wanneer je het beste je ovulatie kan berekenen , dan heb ik hier 3 methodes voor de toekomstige mama's!

Methode 1: De temperatuur methode Met de temperatuurmethode meet je een stijging in lichaamstemperatuur gedurende 2 tot 3 dagen na de eisprong. Door dagelijks je lichaamstemperatuur op te meten kan je dus bepalen wanneer de eisprong plaatsvond en wanneer je dus vruchtbaar bent.

Methode 2: Ovulatietest Wanneer je cyclus onregelmatig is, kan een ovulatietest helpen om te bepalen wanneer de eisprong gebeurt en om dus je vruchtbare periode te kennen. Een ovulatietest is vergelijkbaar met een zwangerschapstest: Het vinden van de stijging  van een specifiek hormoon in de urine, ook wel de LH piek genoemd. De piek duurt 1 a 2 dagen, dit hormoon zit altijd al in je urine maar op de LH piek is de hoeveelheid tot 20 keer meer dan normaal.

Methode 3: Bereken de gemiddelde menstruatie cyclus Als je een regelmatige cyclus hebt, is het vrij eenvoudig om te berekenen wanneer je de eisprong kan verwachten. De eisprong gebeurd ongeveer 14 dagen voor het einde van de menstruatie cyclus. Als je opschrijft wanneer dit begint kan je de volgende berekening maken:

Datum Eisprong = Datum Start Cyclus + Gemiddelde Lengte Cyclus - 14 Dagen.