Snap
  • Zwanger

Ben je nu alweer zwanger?!

Ik ben zwanger van mijn 2e kindje. En loop geregeld tegen meningen van andere mensen aan die toch een beetje steken.

Ik ben inmiddels alweer 18 weken zwanger van ons 2e wondertje. Ontzettend gelukkig daarmee. Maar waarom is bijna de 1e reactie van heel veel mensen: Zo ze zitten wel dicht op elkaar he!

Ja ze zitten dicht op elkaar, maar dat lijkt mij echt enorm fijn. Later hebben ze wat aan elkaar en daarnaast vindt ik het persoonlijk nog al mee vallen. Nr 1 is ruim 20 maanden als nummer 2 zich aandient!

 Mijn vriendengroep is nogal in 2en gesplitst. De ene helft is nog kinderloos en heeft een heel ander leven dan ik waardoor ik hun ook maar heel weinig zie of spreek. En als ik ze al spreek komt dat van mijn kant.

De andere helft heeft zelf wel al kinderen en ik merk dat ik daar ook vaker mee optrek. Toch vind ik het heel jammer dat ik zoveel vrienden niet meer zoveel zie omdat ze het maar lastig afspreken vinden. Ja inderdaad spontane uitjes zitten er niet altijd meer in, maar in mijn leven is een hele andere fase begonnen. Die van heerlijk genieten van de ontwikkeling van mijn meisje!

Hoe ervaren andere moeders dit?

7 jaar geleden

Ja, je gaat je vrienden leren kennen wanneer je moeder wordt en dat is ook wel logisch, want jouw prioriteiten liggen opeens ook ergens anders. En spontaniteit zit er weinig meer in, maar het mooie is dat de echt vrienden blijven, die vinden het niet erg om een afspraak te plannen of gewoon ff gezellig bij jou in de drukte te komen helpen of ff een kopje koffie te komen drinken. Ik heb zelf 3 kinderen in 1,5 jaar tijd gekregen. Mijn dochter was anderhalf toen mijn tweelingzoons werden geboren. En ja dan krijg je idd de opmerkingen van "nu al????" of die ik kreeg was " je vindt het wel leuk om zwanger te zijn he" Het is idd zwaar in het begin, maar na een tijd heb je er zoveel voordelen van! Het is echt zo gezellig!!! Geniet van je zwangerschap!!

7 jaar geleden

Gefeliciteerd !!! Ik vind hartstikke leuk voor jullie. Zelf heb ik 3 jongens in 3 jaar gekregen. Hartstikke leuk en ik zou niet anders willen!!!!!! We genieten van ze !!! Zooo...... leuk als ze met elkaar spellen en hele leuke gesprekken voeren( geweldig).Ze hebben heel veel aan elkaar. Geniet maar van de mooie tijden want voor je weet zijn de kinderen groot.

7 jaar geleden

Het kan altijd sneller hier 3 kindjes in 2 jaar en 9 maanden tijd de oudste 2 schelen 11 maanden en de derde kwam toen de middelste 1 jaar en 9 maanden was. Dus aanstaande september zijn ze 1,2 en 3 tot begin december en dan wordt de middelste 3. Ben super trots en het zijn kanjers. Dus ik zeg helemaal leuk zo dicht op elkaar en trek je er niets van aan maar geniet!

7 jaar geleden

Gefeliciteerd ! Ik heb zelf ook twee kinderen ze zijn nu 3 en 2 en ze schelen nog geen jaar met elkaar. De oudere 11 oktober geboren en de jongste 5 oktober. Ik vond het wel heel zwaar in het begin.. Maar het is gelukkig te doen. Ze hebben veel aan elkaar..