Terug
Blog header image

Ben je nu alweer zwanger?!

Ik ben zwanger van mijn 2e kindje. En loop geregeld tegen meningen van andere mensen aan die toch een beetje steken.
Henrike Laning
6 jaar geleden

Ik vind het hartstikke leuk voor je! Juist ook omdat ze dicht op elkaar zitten. Je hebt nu even tropen jaren, maar dan ben je er wel bijna tegelijkertijd vanaf. Anders heb je dat na elkaar. ;) Het lijkt me wel zwaar voor je, maar er zitten ook heel veel voordelen aan denk ik. Ik merk inderdaad dat het lastig afspreken is, omdat veel mensen juist buiten de vakanties moeten afspreken en ik daar van afhankelijk ben. En gezinnen met kinderen hebben het in de vakanties zo druk dat het niet goed lukt om te plannen.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik wou dat juist ook graag, maar tot nog toe is het bij ons nog niet raak... Ons zoontje is nu 1 jaar en bijna 4 maanden. Wij kregen wel al voordat hij 1 was de vraag wanneer er een tweede kwam. En ja voor elke nieuwe fase zijn weer nieuwe vrienden. Sommige blijven aan je zij, anderen worden ingeruild voor de update die op dat moment is uitgebracht ;)

JufFeline
6 jaar geleden

Leuk toch dat ze dicht op elkaar zitten, het zal wel even aanpoten zijn een dreumes en een baby bij elkaar maar goed of een peuter en een baby bij elkaar nou zo veel makkelijker is weet ik eerlijk gezegd ook niet. Gewoon doen wat goed voelt is mijn motto. En dat met die vrienden, dat ken ik ook wel. Veel van mijn vrienden hebben nog geen kindjes al zijn er wel steeds meer ondertussen die kindjes krijgen of een kinderwens hebben. Toch helpt ook dat niet altijd het contact sterk te houden doordat iedereen weg verhuisd. Het is daardoor wel moeilijk contact te houden maar dat hoort ook gewoon bij deze nieuwe levensfase. Zolang je maar wel leuke mensen om je heen houdt. Die andere kunnen ook voor zo af en toe nog leuk zijn en niet meer voor de dagelijkse activiteiten.

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Bij onze oudste 2 zit 2 jaar en 2 weken en tussen de 2e en 3e zat 1 jaar en 8,5 mnd. Ik vond het niet druk, ook niet lastig. Oudste 2 waren allebei met 2 jaar zindelijk. Ze liepen met een jaar en omdat ik zwanger was liet ik ze ook lopen en nee niet op hun tempo, maar net iets harder zodat ze leerde om door te lopen ;-) Ik moet wel zeggen dat ik ook ooit een opmerking gemaakt hebt dat iemand al weer snel zwanger was. Ik was zwanger van de 3e en mn schoonzus vertelde dat de schoonzus van haar man ook weer zwanger was van de 2e even ver als ik en ik zeg. Ze is toch net bevallen? dat is dan ook wel vlot. Zegt ze, nee dat was vorig jaar. Oeps, haar oudste is zelfs 2 maanden ouder dan onze 2e. Ik was even vergeten dat we toen ook tegelijk zwanger waren

EvaD
6 jaar geleden

Ik vind het ieder zijn/haar eigen keuze. Lekker doen waar je je goed bij voelt. Echter vind ik het niet; dan hebben ze wat aan elkaar. Ik ben de middelste en ga net wat meer om met de zus waarmee ik het meeste scheel in leeftijd. Ik ben zelf de enige in mijn vriendinnengroep die kinderen heeft. Veel wordt dan ook gedaan zonder kinderen en ik denk ook dat er minder gepraat wordt over kinderen. Het wordt me denk ik wel lastig als hun kinderen krijgen en er dan over niks anders meer gepraat wordt. Beetje lastig dus.. Snap wel wat je ermee bedoelt, we worden niet saai omdat we mama zijn geworden! ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik herken het zeker, nummer 2 komt wanneer onze zoon 1 jaar en 2 maanden is. Was amper hersteld van de bevalling en kreeg al de vraag: en? Wanneer komt nummer 2?! Om vervolgens te zeggen: ben je nou alweer zwanger? Ja ze zitten dicht op elkaar. Maar bij jou vind ik het reuze meevallen. Bijna 2 wanneer de baby komt, is toch vrij "normaal". En zou weinig van dat commentaar aantrekken, jullie leven en jullie wens! Jullie moeten de kinderen opvoeden en niet hun. Zo denk ik erover ;). Succes!

Senoritabonita
6 jaar geleden

Zelfde hier :) inderdaad beginnen mensen aan de ene kant al snel te vragen wanneer nummer twee komt (irritant) en dan als t zo ver is hebben sommigen daar een mening over. Maar hey, het is jouw leven, en niets is mooier dan nog zo'n lief klein poepie erbij toch! Ik hoop dat je een fijne zwangerschap hebt, veel geluk!

Lieszl
6 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Geniet ervan!! Ik heb 3 kindjes in 3.5 jaar gehad.... wauw geloof me ...wat een reacties... en moet je nu eens horen "och ...wat leuk...zo hebben ze wat aan elkaar" laat maar lekker praten en geniet van de drukke/ mooie tijd:)

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook constant zoooo das snel., zus en broertje schelen straks 16,5 maand. Wat jij zegt, ons lijkt het ideaal, we mogen ook zo gelukkig zijn dat het gelukt is en het komt ons ook nog eens fijn uit qua studie werk etc.. Al is dat echt niet de hoofdreden. Ik hoop dat ze straks heel veel aan elkaar gaan hebben. Ik wens je veel geluk met je twee schatten en geniet, laat anderen maar kletsen. Jij kunt lekker nog mee met het middagdutje van de oudste dus relax ????

Anoniem
6 jaar geleden

Super fijn!!! Ik vind het ook super dat ze zo dicht op elkaar zitten, onze oudste is nog maar 8,5 maand en blijk net weer zwanger te zijn van nummer twee. Heerlijk, we hebben het nog niet zo veel mensen verteld omdat het nog wel pril is dus we hebben nog niet zo veel reacties gehad . Geniet ervan!!!!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben nu zwanger van nummer 3 (de laatste ;) en dan heb ik er straks 3 onder de 4 thuis. Ik vind het zelf heel fijn dat er maar weinig leeftijdsverschil tussen ze zit, ze spelen veel samen, geen moment jaloezie gehad en alles gaat in dezelfde flow door. Ja, tuurlijk is het pittig maar zou het niet anders willen. En qua vriendengroep, heel herkenbaar, genoeg avondjes "quality time" plannen met je partner en mensen in wie je wil blijven investeren en vooral lekker genieten van je zwangerschap én kleine meid!

yvelevon
6 jaar geleden

Ken het, onze eerste was 23 mnd toen zijn zusje kwam. Ook vaak werd gevraagd was dit wel de bedoeling... Achteraf gezien vond ik het pittig dat ze beide zo klein waren, maar spijt heb ik er niet van.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind dit nog best meevallen! Een nichtje van mij heeft tussen haar twee kindjes maar 1 jaar en 3 maanden zitten. Ik zou het ook super leuk vinden als mijn man en ik zo vlug op elkaar onze kindjes mogen krijgen. Zoals je al zegt dan hebben ze echt wat aan elkaar!

Anoniem
6 jaar geleden

Super gefeliciteerd! Het wordt hard werken ;-) maar het is fantastisch! De reacties die jij krijgt zijn herkenbaar. Wij zijn na 2 jaar een kindje proberen te krijgen in de medische molen beland. Ons zoontje hebben we mogen krijgen met behulp van ICSI, wat een wonder. 3 maanden na mijn bevalling van ons zoontje was ik opeens spontaan zwanger van ons meisje, wat een kadootje! Ons zoontje wordt 1 augustus 2 en ons meisje 17 augustus 1, wat een feest! Er zit dus maar 1 jaar en 16 dagen tussen. Wat zijn we gezegend! Je hebt het nu eenmaal niet allemaal voor het zeggen en een zwangerschap of een kindje krijgen is alles behalve vanzelfsprekend. Geniet ervan! Count your blessings ????

Anoniem
6 jaar geleden

hier nr 1 geboren op 10-11-2012 7 weken later zwanger op 9 weken bleek het een extra uterine zwangerschap te zijn nr 2 geboren op 16-02-2015 nr 3 geboren op 25-02-2016 ik vind het fijn dat ze zo kort op elkaar volgen

brendat
6 jaar geleden

Hier 2 jongens met 20 mnd verschil. De 1e 9 mnd dacht wat zeurt iedereen met druk. Tot nr 2 ging lopen met 10 mnd toen werd het echt aanpoten. Maar het zijn de grootste vrienden en soms knokken ze elkaar ook de tent uit. Ze zijn nu 3 en 2 jaar. Heerlijk gewoon genieten ervan

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het super voor je.. en helaas zul je die reacties veel meer krijgen. ik heb precies hetzelfde alleen dan meer van m'n schoonfamilie. Mijn dochter was 5 toen de tweede geboren werd.. na een half jaar was ik zwanger van de derde.. En nu als de derde straks 18 maanden is moet ik bevallen van de vierde. Het is onwijs leuk dat ze zo met elkaar opgroeien. Trek je niets aan van anderen en geniet er lekker van. Wij kregen alleen maar commentaar en dat trok ik me heel erg aan Nu weer snel zwanger en weer rot reacties. Nu heb ik zoiets het is mijn leven en jullie zoeken het maar uit. Misschien hard maar het is de enige manier.

Wbrekelmans
6 jaar geleden

Mijn meiden zijn 3 maanden, bijna 2 en net 3. Tussen de eerste twee zit 13 maanden, tussen de 2e en 3e zit 18 maanden. Bewust wel te verstaan. Heerlijk zo samen, ze kunnen ook zo goed met elkaar overweg en we zorgen ervoor dat ze allemaal wel genoeg aandacht krijgen hoor (ook een veelgestelde vraag overigens). De dooddoeners ken ik inderdaad ook allemaal: "ooh dan heb je het wel druk?" Of "Je bent nu wel klaar zeker?" is er ook zo eentje. Mijn standaard antwoord is dan: "nou, het liefst zouden we nog een kindje willen, en jullie hebben het drukkeret ons dan wij met onszelf" Haha ik vind het heerlijk hoor, gewoon lekker genieten van je gezin, en laat ze maar kletsen. Iedereen moet doen hoe die zich er het fijnst bij voelt (daarmee wil ik overigens geen mensen passeren bij wie het niet lukt, zo bedoel ik het niet) Veel geluk met je mooie gezin, liefs

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het helemaal niet te snel! Mijn oudste was 14,5 maand toen de tweede geboren werd! Gelukkig was dat een makkelijke baby die goed sliep, al heeft ze ook haar slechtere perioden gehad. De oudste was veel lastiger ;) Het is soms zwaar, als ze niet fit en hangerig en zeurderig zijn, steken ze elkaar daarmee aan. Maar, sinds de jongste kan zitten en met name nu ze kan lopen (sinds kort) zijn ze de dikste vriendinnen en is het heel vaak lachen en samen spelen. Ze zijn nu 2,5 jaar en 1 jaar en 3 maanden.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een geluk. Ik had dit ook graag gewild maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het lijkt wel als je de meeste bovenstaande reacties leest of het een fluitje van een cent is om zwanger te worden. ????

Boysmama2
6 jaar geleden

Hier 2 jongens met 14 maanden verschil. Ik zou niet anders willen! Ze zijn nu 2 en 3 en kunnen heerlijk samen spelen. Ook wij gaan inderdaad meer met mensen met kinderen om als met vrienden zonder kinderen. . Ja je moet altijd rekening met je kinderen houden maar dat doen wij met liefde! Mensen zonder kinderen begrijpen dat vaak niet.. Ik merk trouwens ook dat ik zelf een stuk relaxer ben bij mensen met kinderen. Heb soms echt het idee dat mensen zich aan de kinderen ergeren.. omdat ze worden onderbroken, ze weleens aan spullen zitten etc. Mensen met kinderen begrijpen dit vaak beter.. al zijn er ook uitzonderingen hoor!

Boysmama2
6 jaar geleden

Hier ook niet hoor! Nummer 1 waren we 3 jaar mee bezig.. nummer 2 kwam er spontaan binnen een paar maanden achteraan! Terwijl we bij de 1e het ziekenhuis plat liepen. . Nu is de kleinste alweer 2 en nog geen 2e terwijl we dat graag willen.. helaas tot nu toe geen geluk mogen hebben! Ik heb mezelf nog dit jaar gegeven anders probeer ik het uit mn hoofd te zetten.. Hoe lastig ik het dan vind, ik heb er twee mogen krijgen. Hoop dat het jullie ook lukt!

Anoniem
6 jaar geleden

Bij mij ook precies 20 maanden er tussen. Inmiddels is de ene in februari 2 geworden en mijn dochter bijna 6 maanden. Het gaat heeel goed tis druk maar leuk????☑ ik kreeg heel vaak te horen oh zo snel op elkaar en zie mensen nu nog kijken met 2 kleintjes. Nou jet is top! Ben blij dat ze kort op elkaar zitten hoor genoet er lekker van zou ik zeggen ????????

Anoniem
6 jaar geleden

Ik herken eigenlijk alles wel. Altijd maar die vooroordelen van andere mensen. Tussen mijn oudste zoon en jongste zit 18 maanden verschil. Mijn jongste zoontje is nu 4 maanden en heb gemerkt dat het allemaal wel meevalt. Ik denk dat het net zo zwaar is als je een peuter van 3 hebt die een broertje of zusje krijgt. En ik geef het echt wel toe dat het best pittig is af en toe, maar het positieve hieraan is: Je zit al in de luiers, het zit nog vers in je geheugen en daarbij heb je al een ritme met je eerste kindje waar je naar toe kunt werken. Ik ben heel gelukkig met mijn twee mannetjes en wat zullen ze (hoop ik) veel aan elkaar hebben straks!

Anoniem
6 jaar geleden

Nou alleen maar leuk toch. En als je het zelf graag zo wilt en het lukt ook nog mag je je helemaal gelukkig prijzen. Tussen onze nummer 1 en 2 zit 24 maanden en tussen nummer 2 en 3 straks 15 maanden. Die laatste was een welkome verrassing maar ik zou het nu al niet meer anders willen. Lekker van genieten dus en die mensen laten kletsen!

Anoniem
6 jaar geleden

Ja Jelke, zo lijkt het inderdaad. Bij mij is het ook zo dat ik erg snel zwanger raak. Maar ik besef me ook dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Een vriendin van me heeft heel veel moeite zwanger te worden... Heel erg, want ze heeft ook een grote kinderwens. Ik wou dat het bij iedereen die graag kindjes wil zo snel lukt! Ik hoop dat het bij jou ook lukt!

Zonnetje75
6 jaar geleden

Hoi! Ik ben de trotse mama van 3 knullen. Onze oudste wordt over 2 weken 9, onze middelste is vorige maand 8 geworden en onze jongste is bijna een half jaar. Tussen de eerste 2 knullen zit maar 11 maanden en 3 dagen, onverwachts dat wel. Ik ben door de pil heen zwanger geworden en we kwamen er pas achter tijdens een blindedarmontsteking, ik bleek toen al in ieder geval 16 weken zwanger te zijn. Bij de bevalling bleek ik nog bijna 4 weken verder te zijn. Onze jongste kanjer was een verrassing, maar een absoluut cadeautje! Ik vond het erg leuk dat onze eerste 2 zo dicht op elkaar zaten, ze waren en zijn erg relaxed, echte maatjes. Ik geniet nu wel dubbel van onze jongste.

Anoniem
6 jaar geleden

Onze kinderen zitten ook dicht op elkaar. Tussen 1 en 2 22 maanden, tussen 2 en 3 23,5 maand en nu tussen 3 en 4 25 maanden. Natuurlijk is het Veel werk maar de grootste 2 kunnen ook goed helpen met allerlei klusjes. Vinden ze meestal nog leuk ook. S ochtends is het vooral hectisch om iedereen op tijd aangekleed en gevoed te krijgen. Veel mensen kijken verbaasd met 4 kleine kinderen maar mensen zeggen ze ook dat ze respect hebben voor hoe ik het doe. We krijgen wel vaak de vraag of er nog een 5e komt.

Anoniem
6 jaar geleden

Lekker laten kletsen. Juist super leuk, gefeliciteerd! Onze donders schelen elkaar 2 jaar en 6 dagen. Heerlijk! Ze kunnen al lekker wat samen spelen zijn net 2 en 4 geworden. Zijn de beste vriendinnetjes met elkaar.

CBDKL
6 jaar geleden

Wat is snel ! Ik ben in 2 jaar en 9 maanden 3 maal bevallen. En na nummer drie vroegen ze doodleuk wanneer komt nummer vier want na drie jongens gingen mensen ervan uit dat ik nog voor een meisje ging. Als jij je er goed bij voelt is het oké. Zou me van die reacties niet teveel aantrekken. Geniet ervan!!

Anoniem
6 jaar geleden

mijn dochters zit 1 jaar en 9 mnd tussen, ideaal... als kinderen spelen ze veel met elkaar en als ouder ben je met een beetje geluk binnen 3 jaar uit de luiers. nu hebben ze minder contakt ivm verschillende karakters en eigen leven met vriend/vrienden. maar als ouder geen spijt van gehad,zou het zo weer doen

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn twee oudste kinderen schelen 16 maanden... en ik ken ook mensen waarvan de.kinderen nog korter op elkaar zitten. 1. Gelukkig kunnen we niet alles plannen 2. Zo wel is het bewust en mag je alleen maar heel blij zijn 3. Het is fantastisch, nu en later. Bij mij zijn het twee jongens en altijd samen. Ze hebben enorm veel aan elkaar en er is altijd iemand om mee te spelen (of ruzie mee te maken) Laat je niets.wijsmaken, 20 maanden verschil is niet heel raar en wat betreft de tweedrhelf van je vrienden, ook zij komen een keer aan de beurt en dan groeien jullie wel weer naar elkaar. Neem het ze niet kwalijk, het is logisch dat hun leven anders is. Succes en enjoy!

Anoniem
6 jaar geleden

Voor mij is het helemaal niet snel, voor anderen lijkt het een ramp. Ik heb zo vaak gehoord dat mensen vinden dat ik mijn kinderen snel heb gekregen en dat ze dat niet zouden kunnen. Het is ons leven en we zijn heel blij met onze kinderen. De eerste was nog geen 3 toen de derde werd geboren, ze zijn nu 6, 5 en bijna 4. Tuurlijk was het pittig! Ach. Ze zijn zo leuk samen! We denken over een vierde, dat lijkt me dan wel genieten hoor dat leeftijdsverschil tussen 3 en 4. :-)

6 jaar geleden

Hier 13 mnd tussen onze kids. Mensen zeggen idd jee wat druk. Ik denk dan; en als er meer tussen zit is t niet druk? Je bent zo druk als je jezelf maakt. Gewoon lekker van genieten en idd mooi dat t lukt toch?! Ik vind t super. Al vond mn lichaam t wel wat minder. Maar goed ook overheen gekomen. En de kids? Die weten niet beter en groeien heel leuk samen op. (En mensen hebben altijd n oordeel, laat ze lekker bij zichzelf blijven...ik krijg idd ook veel naar mn hoofd geslingerd)

Anoniem
6 jaar geleden

Oh dat valt nog mee.. Hier is de oudste 13,5 maand en de jongste 3 maanden! Hier zijn de reacties juist positief. Het heeft z'n voordelen en nadelen.. Als ouders zijnde is het best pittig maar dat vinden we niet erg. Voor de meiden is het ideaal lijkt me want hopelijk krijgen ze daardoor een hechtere band. En de oudste is totaal niet jaloers als we met de jongste bezig zijn. Af en toe krijgt de jongste zelfs een kusje van de oudste! Super schattig! En mensen die daar negatief op reageren die negeren we gewoon. De situatie is nou eenmaal zo en we hebben er zelf voor gekozen en zijn super blij en gelukkig met de meiden. Qua vrienden zijn er ook een aantal mensen afgevallen omdat we nooit tijd hebben om af te spreken maar de echte vrienden blijven en die begrijpen de situatie en komen zelf regelmatig langs. En dat doen ze met liefde!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het juist ook leuk de kindjes zo dicht op elkaar. Wij hebben er 3 in 3,5 jaar tijd. Daar hebben we bewust voor gekozen in hoeverre je ervoor kunt kiezen natuurlijk. Ik kreeg ook zowel positieve als negatieve reacties vanuit mijn omgeving. Maar ieder zijn eigen keuze jij moet doen waar jij je goed bij voelt. Geniet van je zwangerschap en van je dochter...ze zijn zo groot????

Anoniem
6 jaar geleden

Ik vind het helemaal niet snel hoor, die van ons schelen maar 14 maanden en ik vind het nu heel leuk. Ze spelen veel samen.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat leuk zeg gefeliciteerd!! Nou ik zelf heb altyd mijn kinderen achter elkaar gekregen bij mijn oudste Zoontjes (8) en (7) zit een jaar en een week. En mijn dochtertje is (4) en me zoontje (2) en dan de jongste word in mei (1) En nu ben ik alweer 21 weken in verwachting!! Nou dan kan je het wel voorstellen dat spontane uitjes er helemaal niet meer inzitten of afspreken Zelden.. Haha! Maar ik geniet vol op van mijn kinderen na dit kindje ben ik wel echt klaar.. Nou fijne zwangerschap verder en veel geluk mer je gezin..

Anoniem
6 jaar geleden

Die van mij schelen 15 maanden en ik zat er de eerste jaren helemaal doorheen, maar nu ze bijna 4 en 5 zijn is het super. Beste vriendinnetjes :-)

Anoniem
6 jaar geleden

Onze zoons schelen 19 maanden en ik ben nu zwanger van ons derde kindje. Tussen de 2de en de 3de zal ook weer 19 maanden zitten. 3 kinderen in 3 jaar dus. Het is soms pittig en aanpoten omdat beide kinderen nog veel verzorging nodig hebben. Daar wen je ook gewoon aan. Ik vind het juist fijn dat de kinderen dicht op elkaar zitten. De eerste jaren zijn het heftigst dus dan heb je het allemaal in 1 keer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik net geen 2 jaar tussen je kinderen helemaal niet weinig vind. Zeker als de baby er net is is het een voordeel hoor. Kinderen onder de 2 zijn niet jaloers en accepteren makkelijker dat er een kindje bij komt. Ze gaan gewoon 'mee' in de situatie. Lekker genieten van je zwangerschap en je kindjes straks en laat de rest maar praten.

Anoniem
6 jaar geleden

Die van mij schelen 17 maanden. Toen we vertelden dat we nog een kindje verwachtten was de reactie van vele ook zoals je zegt: het is wel snel na elkaar hé? Van veel mensen (ook familie) kregen we zelfs de vraag of het gepland was. Die reacties maakten het vertellen wel minder leuk vond ik. Vrienden zonder kinderen spreek ik ook minder, maar dan is het maar zo.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier straks ook 17 maanden tussen de eerste en de tweede, en vond inderdaad de vragen (of soms zelfs aannames!) dat het een 'ongelukje' was het ergst..

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo gefeliciteerd.. Ik ben zelf 14 weken zwanger van onze 2de.. Onze dochter is 20 maanden dus als nummer 2 komt is ze 2 jaar en 2 maanden.. Wij hebben als enige in de vrienden groep een kind.. In het begin vond iedereen het leuk.. Maar idd als je verlof erop zit en het echte leven weer begint veranderd alles.. Zie nog maar 2 vriendinnen van die groep maar heb nu wel een hele anderw vriendengroep met kids of die bezig zijn met kids.. Jammer van de andere vriendinnen maar heb nu een andere vriendinnen met kids en we genieten van andere dingen zoals pretparken, dierentuinen etc ipv uitgaan en feestjes! En wat betreft de mensen die zeggen oef wat snel.. Wie is er zwanger? En wie word er mama!! Heerlijk toch 2 hummeltjes straks.. En idd ze hebben dan wat aan elkaar. Straks maar ook nu. Geniet ervaj en negeer de bemoeial mensen maar lekker. Ze zijn gewoon jaloers!!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier straks ook 2 heel dicht op elkaar. Mn oudste is 5 de jongste is nu 10 maanden en ben nu 37 weken zwanger van de 3e. Een heel spontaan cadeautje aangezien we met de jongste 2 jaar erover hebben gedaan en in de mm zijn beland omdat ik zwaar verminderd vruchtbaar bleek te zijn. De reacties die je af en toe van compleet vreemde mensen te horen krijgt!!!... niet normaal! Maar wij zijn er heel gelukkig mee! Ik wens je nog een hele goede zwangerschap en straks lekker genieten van je gezinnetje! X

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd met je tweede zwangerschap. Als jullie heel blij zijn laat dat merken en niet twijfelen aan wat anderen zeggen. Was bij mij ook zo, en ik was na 4 maand zwanger, dan is het meer een reden lijkt mij, omdat ze medisch zeggen dat je pas na 6 maand beter zwanger kan zijn. Wij hebben bij de negatieve reacties gezegd, het is zo als het is en wij zijn er blij mee dat het zo is en JA het zal SUPER druk worden maar heel leuk. (ook als moeder vindt ik de sprongen niet leuk maar 90 procent van de tijd is leuk maar dat vertel ik de meesten niet,vooral niet de mensen die geen kinderen hebben)

Anoniem
6 jaar geleden

gefeliciteerd. Ik wens je goede tijd toe maar een wijze raad,denk om jezelf en doe wat er gedaan moet worden en laat dingen liggen die geen noodzaak zijn

Anoniem
6 jaar geleden

Nu al?? Huh? 20 maanden is toch vrij normaal? Mijn oudste dochter was net 3 maanden toen ik zwanger werd van ons 2e kadootje. Dit was zeker niet gepland, maar ze was ook ontzettend gewenst. Tuurlijk werd er veel gezegd "wauw nu al?" Dat kon ik me wel voorstellen. Het ergste wat ik vond was dat mijn schoonmoeder alleen maar heeft gezegd "owe dat is snel", maar een felicitatie bleef uit. Het zinnetje "nu al" & "dat is vlot" en al die gezichten die schrokken toen ik met een dikke buik achter mijn kleine hummeltje liep werd ik wel zat. Onze meiden schelen precies 51 weken, op de dag af. Het is hard werken, maar de band die deze 2 meiden hebben is goud waard! Een 3e zit er waarschijnlijk niet meer in, omdat dit wel aanpoten is. Maar zij hebben ons leven echt verrijkt. Dus wat ze ook zeggen, laat ze. Wanneer nummer 2 er is, dan is je gezin nog meer gevuld met liefde. Wat betreft je vrienden, dat herken ik niet. Wij hebben een vriendinnen groep van 8 personen, waarvan er 3 moeder zijn. Wij gaan regelmatig samen uiteten en zijn laatst nog een weekendje samen weggeweest. Ik maak daar wel tijd voor, ook omdat ik zelf wel eens even zonder kindjes weg wil. Maar dat verschil zal er zijn. Meestal trek je weer naar elkaar toe wanneer zij ook kindjes krijgen of als je eigen kinderen wat groter zijn en afspreken weer makkelijker wordt. En zo niet, dan was de vriendschap niet sterk genoeg. Ik wens je een prachtige zwangerschap toe. laat je niet gek maken door wat een ander vindt, dat drukt de pret!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Jelke, Wat vervelend dat het niet zo makkelijk lukt. Mijn meiden schelen 51 weken, maar voordat de eerste kwam hebben wij ook een paar miskramen gehad. Wij weten dat het ook niet zo vanzelfsprekend is. Daarom vonden wij het ook geen probleem dat nr 2 zich al zo vroeg weer aanmelden. Helaas is het heel oneerlijk verdeeld. De 1 moet er jaren over doen of worden helemaal niet zwanger en de ander hoeft er alleen maar aan te denken en ze is het. Maar wie weet hebben een aantal van de reacties hierboven ook veel moeite gehad met het krijgen van een kleintje en heeft de eerste zwangerschap gezorgd dat het lijf wel (makkelijker) vruchtbaar werd. Helaas is het bij iedereen anders. Ik wens je heel veel sterkte.

Anoniem
6 jaar geleden

Stomme mensen ook met hun reacties! Nr 1 en 2 schelen bij ons 17 maanden. Ik vond het heerlijk, te jong voor jaloezie en ze zitten vrij snel qua ritme in dezelfde fase met middagslaapjes, bedtijd etc. Weer wat extra tijd voor mama ???? kun je thuis weer eens met een kinderloze vriendin afspreken om bij te kletsen! Nr 3 en 4 hebben wij nu bewust voor gekozen om ze weer dicht op elkaar te krijgen. Het ging zo verrassend vlot dat ze straks 14 maanden schelen ????????. Je kunt je voorstellen wat men zegt als ze dat horen!!! 4 kids en dan zo dicht op elkaar.... Ja en bewust voor gekozen ook. Ik herken het wel dat het moeilijk is als je vriendinnen in een andere levensfase zitten. Je vriendschap veranderd erdoor en anderen worden sterker. Wie weet als ze zelf ooit kinderen krijgen, komen ze er wel op terug! Treur er niet om en geniet van je "nieuwe" leven met kindjes. Plan af en toe ook even kindloze momenten zodat je even weer kunt opladen. Dat leeftijdsverschil ze zijn nu 5 en 6 en nog steeds 2 handen op 1 buik!! Ik zie niks dan voordelen ????

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn oudste was 17 maanden toen zijn broertje kwam, De tweede was 14,5 maanden toen zijn zusje kwam, Ik kreeg dus binnen de 2,8 jaar 3 kinderen. De opmerkingen vlogen me hier om de oren. Ze zijn nu 7, 6 en 5 jaar en wat hebben ze een lol samen.

Inolino
6 jaar geleden

Ten eerste gefeliciteerd! Ik heb ze ook dicht op elkaar. 3 kinderen om de 2 jaar. 2012,2014 en2016. En inderdaad er zijn redelijk wat mensen die daar commentaar op hebben. Óf omdat ik 3 kinderen heb. Óf omdat ze kort na elkaar komen. Ik vind het heerlijk. En gelukkig is het jouw leven, en hebben zij daar geen last van (zou je zeggen). Een collega van mij, zegt elke keer als ik haar zie: hoe gaat het met je GROTE, JONGE gezin. Slapen Ze allemaal al door ( nee)? Volgens mij heeft zij er meer last van dan ik... Jaloezie? Ik vind het heerlijk, en ja het is gezellig druk.Maar ook wij hebben bewust gekozen om ze dicht op elkaar te krijgen. Ook om de reden dat jij zegt. Geen garantie natuurlijk, maar tot nu toe pakt het goed uit. De 2 oudste zijn dikke vriendjes en kunnen niet zonder elkaar. Lekker laten kletsen en genieten, want het gaat allemaal héél snel. ???? Geniet van elkaar!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn oudste dochter was net 7 maanden toen ik zwanger werd van de 2 de en kreeg ook vaak die reacties oei is dat niet erg snel enzo... ik heb nu een 3de dochtertje van bijna 4 maanden en toen waren de reacties oei is 3 niet een beetje veel je hen altijd van die mensen met der mening en commentaar zolang jij en je man het er mee eens zijn en het ok vinden heeft een ander niks te willen of te zeggen het is jullie leven... geniet er van!

Anoniem
6 jaar geleden

Lekker toch, in hebben er 21 maanden tussen zitten. Ik vind het wel ideaal, het is in het begin wel zwaar omdat de eerste ook nog niet veel kan maar ach daar kom je wel door heen. Ik zeg lekker van genieten.

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd ! Ik heb zelf ook twee kinderen ze zijn nu 3 en 2 en ze schelen nog geen jaar met elkaar. De oudere 11 oktober geboren en de jongste 5 oktober. Ik vond het wel heel zwaar in het begin.. Maar het is gelukkig te doen. Ze hebben veel aan elkaar..

Anoniem
6 jaar geleden

Het kan altijd sneller hier 3 kindjes in 2 jaar en 9 maanden tijd de oudste 2 schelen 11 maanden en de derde kwam toen de middelste 1 jaar en 9 maanden was. Dus aanstaande september zijn ze 1,2 en 3 tot begin december en dan wordt de middelste 3. Ben super trots en het zijn kanjers. Dus ik zeg helemaal leuk zo dicht op elkaar en trek je er niets van aan maar geniet!

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd !!! Ik vind hartstikke leuk voor jullie. Zelf heb ik 3 jongens in 3 jaar gekregen. Hartstikke leuk en ik zou niet anders willen!!!!!! We genieten van ze !!! Zooo...... leuk als ze met elkaar spellen en hele leuke gesprekken voeren( geweldig).Ze hebben heel veel aan elkaar. Geniet maar van de mooie tijden want voor je weet zijn de kinderen groot.

Anoniem
6 jaar geleden

Ja, je gaat je vrienden leren kennen wanneer je moeder wordt en dat is ook wel logisch, want jouw prioriteiten liggen opeens ook ergens anders. En spontaniteit zit er weinig meer in, maar het mooie is dat de echt vrienden blijven, die vinden het niet erg om een afspraak te plannen of gewoon ff gezellig bij jou in de drukte te komen helpen of ff een kopje koffie te komen drinken. Ik heb zelf 3 kinderen in 1,5 jaar tijd gekregen. Mijn dochter was anderhalf toen mijn tweelingzoons werden geboren. En ja dan krijg je idd de opmerkingen van "nu al????" of die ik kreeg was " je vindt het wel leuk om zwanger te zijn he" Het is idd zwaar in het begin, maar na een tijd heb je er zoveel voordelen van! Het is echt zo gezellig!!! Geniet van je zwangerschap!!

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..