Snap
  • Zwanger
  • thuiswerken
  • Bekkeninstabiliteit
  • lockdown
  • zwangerschapsklachten

Bekkeninstabiliteit, de nieuwe realiteit? #14

En toch, ondanks alles, geniet ik van mijn zwangerschap. Begrijp jij het nog?

Tijdens ons verblijf in Brugge ontdekte ik tijdens het wandelen langs de grachten dat het niet alleen de vermoeidheid was waar ik last van heb. Ondertussen blijkt dat ook mijn bekken helaas zorgt voor de nodige pijntjes. Zodra ik weer aan het werk ben na onze babymoon en ik 38 uur per week op mijn bureaustoel moet spenderen, blijkt al snel dat dit de klachten enkel verergerd. In overleg met mijn leidinggevende besluiten we dat ik 2 uur eerder van mijn werk vertrek de komende weken, in de hoop daarmee zo lang mogelijk aan het werk te blijven.

De pijn wordt erger, een lockdown bereikt ook ons land en ik beland thuis achter de computer voor mijn werk. Thuiswerken, op je eetkamerstoel en ondertussen een zwangere buik die steeds meer in de weg gaat zitten. Ik kan je vertellen, dit is niet hoe ik mijn zwangerschap voor ogen had. Ik bel de fysio, gezien ik door de lockdown niet fysiek terecht kan, bespreken we oefeningen die ik vanuit huis kan doen en neem ik per direct 100% rust van werk. In de komende 2 weken lijken mijn klachten te verminderen door veel rust te pakken en de oefeningen die ik dagelijks moet doen.

Een lockdown, aan huis gekluisterd zitten, zoveel mogelijk contact met de buitenwereld mijden vanwege de angst voor corona, niet werken, bekken instabiliteit.. Hallo hier heb ik niet om gevraagd! Doordat ik niemand zie, ga ik veel bij mijn zieke vader langs. De angst om corona te krijgen is niet voor mezelf of de kleine man in mijn buik, nee. Ik ben bang om per ongeluk mijn vader ziek te maken, want dat zou hij nooit overleven. Niet in deze fase van zijn ziekte.

Terwijl ik het balans in mijn lijf iets heb teruggevonden, ga ik weer voor een aantal uur per dag aan de slag vanuit huis. Niet langer dan een uur achter elkaar zitten en zorgen voor de nodige beweging tussendoor. De nachten zijn hels, de steken in mijn rug, de buik die in de weg zit, het draaien wat niet lukt. Het gepieker over van alles..

En toch, ondanks alles, geniet ik van mijn zwangerschap. Begrijp jij het nog?

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Janietwel?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.