Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • mama
  • zwanger
  • Zwangerschapsaankondiging

Bekendmaken van mijn zwangerschap

Aan mijn oudere kinderen

Zoals velen van jullie wel weten heb ik 2 “oudere” kinderen (inmiddels 9 en 12 jaar) uit mijn vorige relatie. Toen zij nog klein (net 2 en 4 jaar) waren leerde ik mijn huidige partner Joris kennen. Wij vormen dus al heel wat jaren een gezin. Ze zien hun vader nog wel (meestal 2 keer per maand) maar leven en wonen verder bij ons. Voor hun zou de verandering van een baby erbij in ons gezin dus groot zijn. En toen ik eenmaal zwanger was, was ik ineens best “bang” dat ze misschien zouden denken dat wij dan meer van de baby zouden houden omdat dat een kindje van ons samen is... dus het aan hun vertellen vond ik best wel spannend!

Al weken was ik extreem ziek, we gooiden het op griep, maar de kinderen maakten zich best wel veel zorgen om mij. We wouden het op Sinterklaas avond vertellen, maar besloten het spontaan een avond eerder (4 december 2019) te vertellen. Wat nou als ze het niet zo leuk zouden vinden, of even moesten wennen aan het idee? Dan zou pakjesavond daardoor in een andere sfeer zijn.

We pakten 4 chocolade letters in de B, de A, de B, en de Y. Ik zei: “we hebben alvast een kleine verrassing voor jullie” Elk kind kreeg 2 letters ingepakt. Ze pakten het uit en ik zei: “jullie mogen met de letters van jullie samen een woord vormen” na enkele seconden riep mijn dochter: “Baby!!!” Ik: “Ja we krijgen een baby en jullie dus een broertje of zusje” de kinderen: “echt?” Brandon:” waar is je buik dan?” En daar op volgend: “maar dit is toch geen kleine verrassing maar een hele grote?” Daarna kwamen de verdere vragen: hoelang ik al zwanger was (bijna 3 maanden) of ze het mochten vertellen tegen de juffen en klasgenootjes (ja dat mocht, daarom hadden we bewust even gewacht zodat zij geen geheim hoefden te bewaren)

Ze gingen heel blij en enthousiast slapen! Viënna kon niet wachten tot de volgende dag om het in de klas te gaan vertellen. Ook Brandon had het verteld en de juf moest wel lachen. Hij had gezegd: “ze heeft het wel 3 maanden geheim gehouden voor ons” 

De planning was dus om dit te filmen, Joris had zijn telefoon klaar gezet voor de verrassing, maar had door de zenuwen mis geklikt waardoor er niet was opgenomen. Daar hebben we wel even van gebaald, maar toch herinner ik het mij nog helemaal. Hun reactie zo blij, lief en enthousiast. En nu is Luca er al een half jaar, ze zijn zo gek op hem en zo lief met hem. Wij zijn een compleet gezin met z’n 5jes! 

Snap