Snap

Back to business - gewoontes aanscherpen

Vakantie is voor ons alweer voorbij en vol frisse moed weer aan het werk vanaf volgende week. Batterij vol, fijn! Maar hoe houd ik 'm vol?

Ik kon echt niet meer, bijna overwerkt ging ik op vakantie... Net op tijd mijn laptop voor 3 weken dichtgeklapt en deels weg geweest, maar ook fijn thuis geweest. Nu ben ik weer helemaal opgeladen en wil dit vasthouden. 

Een paar regels wil ik mezelf opleggen:

  • 1x per week mediteren weer oppakken
  • 1x per maand een sauna dagje alleen/met man of met vriendin
  • Dagelijks minder telefoongebruik
  • Vroeger gaan slapen

Dat laatste puntje gaat het meest lastig worden vrees ik. Nadat ik de kinderen op bed gelegd heb, de rommel beneden strak heb en heb gesport of even tv gekeken is het zo alweer 10 uur. Dan nog even douchen en een wasje opvouwen... Hop: voor 12 uur op bed liggen moet ik echt van mezelf, en dat haal ik dan maar net. 

Speelt ook mee dat mijn man een echte nachtbraker is. Het liefst klapt hij om 10 uur zijn laptop nog open om even te werken. Dat even wordt dan minimaal 2 uur en dan is het alweer middernacht. 

Hoe laat gaan jullie slapen? Mijn doel is: voor 22:30. Maar of dit lukt...