Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen

Babykleren waar vind ik die?

Waar koop je wat en wat heb je nodig voor een baby. Door ervaring ben ik rijker geworden, Hier mijn tips.

Nino vandaag Bijna 6 weken oud. 

Gekleed in Lindex (tuinbroek), H&M (rompertje) & Hema (sokken).

Nino groeit zo hard. Langzamerhand begint maatje 50 toch echt te klein te worden en kunnen de eerste kleren alweer uit de kast gehaald worden. Met pijn in mijn hart haal ik broekjes en rompertjes eruit die hij soms maar één keer aan gehad heeft of nog erger helemaal niet gedragen zijn. Ik merk nu pas hoe snel het gaat. In het begin vond ik het jammer dat hij nog zoveel van die leuke kleren niet paste maar nu zie ik dat hij niet eens de tijd heeft gehad alles goed te dragen. 

Het leek me leuk om een blog te schrijven over waar je leuke babykleertjes kunt kopen en wat handig is om te hebben. Toen ik zwanger was heb ik veel rond gezocht naar leuke merken, het liefst niet al te duur en vooral ook naar lijstjes van wat je wel of niet nodig zou hebben winkels waar ik erg veel kleren gekocht heb omdat het goed betaalbaar is en omdat de kleren schattig zijn is de H&M, de Hema en de Zeeman. Vooral de Zeeman heeft veel schatten. Regelmatig komen er nieuwe dingen en meestal is de prijs ergens rond de 3 euro. Bij de H&M en de Hema is het handig dat je ook online kunt bestellen en dus niet de deur ervoor uit hoeft. Een andere leuke online winkel is lindex.com. Ze hebben daar hele schattige kleren en ook hier is het niet zo duur. Een aantal duurdere maar wel erg leuke merken zijn: Smafolk, Sture&Lisa, BabyGap, Polarn.O.Pyrett en de duurste van al MiniRodini. De tip hierbij is hou marktplaats in de gaten, koop niet te veel nieuw want het doet echt pijn als ze het maar twee keer aan hebben kunnen hebben voordat ze er weer uit gegroeid zijn en je er 50 euro voor hebt uit gegeven.

En vergeet natuurlijk niet dat tweedehands ook heel veel te krijgen is via vrienden, op koningsdag of op rommelmarkten waarvan er veel door het hele jaar heen zijn, ook veel specifiek gericht op kinderen waar je erg veel leuke schatten kunt vinden vaak voor 1 a 2 euro.

Verder heb je natuurlijk ook heel veel leuke kleine merkjes zoals Little Mini en via Etsy is ook veel leuks te vinden.

Hieronder zie je van elk van de winkels/merken een kledingitem wat ik daar gekocht heb. Van sommige winkels/merken heb ik nog veel meer items natuurlijk maar ik heb van elk ééntje uitgekozen voor de foto. Alleen van MiniRodini heb ik (nog) niks. Dit vind ik nieuw toch echt iets te duur en zelfs op marktplaats vind ik het nog prijzig.

                     

       Baby Gap                 Lindex                    Zeeman                  Smafolk              Sture&Lisa

                  

                  Hema                      H&M               Polarn.O.Pyrett          Little Mini        Koningsdag (2e hands)

                                                              

                        Etsy          Rommelmarkt (2e hands)

Wat ik vooral gemerkt heb is dat ik veel dingen gekocht had die ik uiteindelijk helemaal niet nodig bleek te hebben en dingen die ik wel nodig had niet in huis gehaald had.

Zo is Nino in de zomer geboren dus had ik heel veel rompertjes met korte mouwen in maatje 50/56 gekocht en bijna geen met lange mouwen. Maar nu was de hitte golf net voorbij toen Nino geboren werd en moet een kindje de eerste week van zijn leven sowieso goed ingepakt zijn en wat bleek ik had vooral lange mouwen rompertjes nodig. Nu deed ik dus maar vestjes over de rompertjes met korte mouwen aan maar hierdoor zie je het rompertje dus helemaal niet meer. Wat ik erg jammer vond. Verder kwam ik erachter dat vestjes of dunne jasjes in de zomer toch wel handig zijn voor onderweg. Verder was ik er van uit gegaan dat maatje 50 ook echt maatje 50 is maar wat blijkt het ene maatje 50 is de andere niet. Je moet bij elk kledingstuk eigenlijk even vergelijken en meten om te zien welk maatje het eigenlijk echt is. Zo heeft Nino nu ook een broek maatje 62 die hij past en zijn sommige maatje 56 al te klein waar andere nog te groot zijn.

De eerste week had ik veel moeite leuke outfitjes samen te stellen. Dit kwam omdat ik erg veel leuke kledingitems gekocht had met leuke printjes en kleuren maar eigenlijk paste niks samen en wat ik miste waren de basics die erbij moeten om een outfit af te maken. Toen ik dus weer de deur uit kon heb ik snel bij de Zeeman en H&M een aantal witte, grijze en blauwe rompertjes en broekjes gekocht.

Dingen die ik heb maar nauwelijks gebruikt heb zijn korte broeken. Als het heel warm is heeft je kind meestal gewoon alleen een rompertje aan en anders is het toch al vaak snel een lange broek. Ook hempjes en t-shirtjes heeft Nino bijna niet aangehad omdat rompertjes toch handiger zijn. De enige keren dat ik Nino een t-shirtje aangedaan heb is over een langmouwig rompertje heen.

Verder heb ik veel kleding tweedehands gekregen en gekocht en daar zaten ook veel spijkerbroekjes in maat 50/56 bij. Tot nu toe heb ik die Nino nog nooit aan gedaan omdat ik het ergens zielig vind om een kind wat nog de hele dag ligt in zulke harde stofjes aan te kleden. Immers vind ik het zelf ook niet fijn te slapen in een spijkerbroek. Nino draagt dus voornamelijk leggings en joggingsbroekjes.

Een ding waar je al snel achter komt is dat kinderen met het trappelen van hun benen hun sokjes snel uittrappen. Je hebt dus sokken nodig die goed blijven zitten. Vooral sportsokken en badstoffen sokken blijven goed zitten. De H&M verkoopt fijne sokken en ook die van Polarn.O.Pyrett zijn fijn. Die van de zeeman vind ik helemaal niet fijn, dat elastiek zit niet strak genoeg waardoor ze steeds uitvallen. Broeken met voetjes eraan zijn door het trappelen ook niet altijd even handig. Als het broekje maar iets te groot is trappelen ze hun voeten eruit en zitten ze soms zelfs vast in een pijp met beide benen. Vooral pyjama's hebben dit vaak, zorg dus dat de pyjama goed past. Een tip van mijn kraamhulp was sokken over de broek heen te doen zodat ze beter aan zijn voetjes blijven zitten, maar echt mooi is dat natuurlijk niet.

Overige dingen die ik wel handig vind zijn: héél veel hydrofiele doeken. Ze liggen bij mij overal in huis. In de box, in de kinderwagen, in het ledikantje en in de wieg, op ons bed en op het aankleedkussen. Overal waar ik hem vaker neer leg ligt een doek zodat hij lekker kan spugen zonder dat het een probleem is.

Ook vind ik het wel handig om meerdere dekentjes (maatje wieg) te hebben. Eentje in de box voor als het toch wat fris is binnen, eentje in de wieg natuurlijk en eentje in de kinderwagen. Zo hoef je niet steeds het dekentje van hot naar her te slepen. In het ledikant kan natuurlijk een grotere deken (maatje ledikant). Ik vind die van Jollein erg fijn maar heb ook een fijn dekentje van Polarn.O.Pyrett gekregen. Zelf gehaakt is natuurlijk ook altijd erg mooi. Ik heb er al redelijk snel voor gekozen om Nino in een slaapzakje te laten slapen. Heerlijk. De Ikea heeft er een aantal leuke, dikkere (voor de winter) en dunnere (voor de zomer). Hij kan deze niet weg trappelen, je hoeft je geen zorgen te maken dat het dekentje te ver over hem heen gaat of weg getrappeld wordt en als je hem oppakt om even bij je te nemen heeft hij het alsnog lekker warm. Daarnaast ziet het er gewoon enorm schattig uit.

Wel doen:                                                                                  Niet doen:

Veel hydrofiele doeken kopen                                                  50 euro betalen voor kleding

Zeeman kleding kopen                                                             Heel veel kortmouwige rompertjes kopen (als er  

Langmouwige rompertjes hebben (ook in de zomer)                opeens een hittegolf is kun je ze alsnog 

Basics inslaan                                                                          aanschaffen.)

Op de kwaliteit van de sokken letten                                        Fleecedekentjes gebruiken (komt geen lucht door)

Rommelmarken afgaan                                                            Broeken met voetjes gebruiken

Kleding overnemen van vrienden

Marktplaats in de gaten houden

Meerdere dekentjes in huis hebben

Slaapzakjes gebruiken

Controleren welke maat de kleren echt zijn

Zelf kleding maken (als je dat kunt)

9 jaar geleden

Leuke tips. Na mijn tweede kindje begon ik ook tweedehands te kijken. Prachtige spullen. Spotgoedkoop?! Nu verkoop ik zelf kleertjes van mijn zoontje en dochtertje, via de gezinsbond of via mijn groepje op facebook. De mama's zijn altijd zeer tevreden en dat maakt mijn dag ook goed!

9 jaar geleden

Ow dat kan natuurlijk ook :) dan kom je waarschijnlijk ongeveer op het zelfde uit en heeft je kind wel nieuwe kleren!

9 jaar geleden

Haha grappig, ik heb juist een tegenovergestelde fobie, ik vind schoenen bij zo een klein babytje er niet uitzien, zolang ze ze niet nodig hebben vind ik dat sokken meer dan genoeg zijn. Ik zou zelf ook het liefst altijd zonder schoenen lopen.

9 jaar geleden

Nog een tip je hebt slofjes met een elastiekje bij de enkeltjes. Die kun je over de sokjes aantrekken en dan glijden ze ook niet uit. Je hebt ook sokjes van converse. Zijn wat dikker en lijken op schoentjes. Zo is de outfit compleet. Ik heb een soort fobie voor alleen sokken of blote voeten onder een lange broek (paspoppen met een winterjas en blote voeten brrr) En als je de pyjama look beu bent heb je hele leuke leggings die lijken op een spijkerbroekje bij h&m en Zeeman. Wij gebruikte als extra dekentje de omslagdoeken. Maar wij hadden ook een heel klein popje dus dan is dat makkelijker. Over de romper kwestie in de zomer ben ik het deels eens. Maar wij hebben een meisje en tijdens de hitte golf had ze vaak alleen een jurkje aan met een luierbroekje erover. Zelfs een romper daar zweete ze in. En soms deden we geen romper en alleen een shirt en een luierbroekje. Maar ja dat is dus voor kindjes die het heel snel warm hebben haha. Verder goede tips!