Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen

Baby Uitzet Musthaves Top 5 - #4 Tummy Tub

Speciaal voor mama’s to be vindt je hier een aantal goede tips over welke items prima passen in je baby uitzet!

Van Winnie the Pooh tot Nijntje

Ik weet nog dat ik met mijn zwangere buik door al die babywinkels liep samen met mijn lief. Met mijn checklist in mijn hand gingen wij in een middagje wel even de hele babyuitzet bij elkaar verzamelen. Vol enthousiasme en een dikke portemonnee liepen waggelde ik naar binnen in één van die grote winkels wat echt het shopwalhalla voor iedere zwangere vrouw is. En daar sta je dan, voor een wand met wel 40 verschillende babybadjes. In allerlei kleuren, met Winnie the Pooh, met Nijntje, wit of juist zalmroze. In de prijscategorieën die zo ver uiteen liepen wat echt ongeloofwaardig was. En dan moet je er dus eentje uitkiezen.

Na een paar minuten wilde ik het liefst in tranen uitbarsten, want ik zag tussen al die bomen het bos niet meer. Hoe moet ik in Godsnaam uit al die badjes een keuze maken. En dan moeten we nog een box, flesjes, een stoel etc. uitzoeken. Waarom was er ook zo ontzettend veel keus! Hier was ik niet mentaal op voorbereid, en die hormonen hielpen hier ook niet echt bij. Na minuten lang vergelijken van alle badjes (mijn vriend is goed in het vergelijken van producten…hij zou eigenlijk bij Kieskeurig.nl moeten gaan werken…die wil het liefst van alles het beste uitkiezen) hadden we onze keuze gemaakt. Een simpel wit badje met standaard. Eén van de goedkoopste opties. Helemaal prima.

Tummy Tub

Een maand later bracht mijn vriendin tijdens een surprise babyshower haar Tummy Tub mee. Haar zoontje was 8 maanden oud en hij paste er niet meer in. Of ik hem wilde lenen. Maar natuurlijk! Al kon ik haar niet meteen beloven dat ik hem ook echt ging gebruiken omdat we al een badje hadden gekocht. Zij vertelde me dat haar zoontje het heerlijk vond om in de Tummy Tub te badderen, dus ik wilde het maar al te graag proberen.

De allereerste keer in het badje vond dochter Lola verre van een succes. Ze werd ontzettend onrustig en de bad sessie was alles behalve wat ik er van gehoopt had. Na nog een paar keer proberen samen met onze kraamverzorgster besloten we om de Tummy Tub tevoorschijn te halen. We “hingen” Lola er in en meteen werd ze helemaal zen. Onze mini baby met mega veel darmkrampjes had even haar relaxmomentje. Wat een succes! Lola vond het heerlijk in de Tummy Tub en vanaf toen tot ongeveer tot mevrouwtje 8 maanden was heeft ze altijd in de Tummy Tub gebadderd (of in ons grote bad).

We zetten de Tummy Tub steeds in het andere badje op de badstandaard. Dit was meteen de perfecte hoogte voor ons om haar in bad te doen. Ideaal! Kortom, voor ons was de Tummy Tub een echte musthave! Je kunt hem kopen in alle bekende babywinkels voor ongeveer €17,95.

Heb jij thuis ook een Tummy Tub? Vindt jouw kindje dat ook zo heerlijk om er in te badderen?

Binnenkort plaats ik nummer 3 uit mijn “Baby Uitzet Musthaves Top 5” met weer een musthave item wat je niet mag missen!

Lees hier mijn vervolg van mijn “Baby Uitzet Musthaves Top 5” , waar ik op nummer 5 schreef over Sophie de Giraf. Lees het hier

9 jaar geleden

ohhh wat heerlijk zeg...grappig he dat ze zich daar zo fijn in voelen..zal toch echt wel iets te maken hebben met het gevoel als in de baarmoeder...zo vertrouwd.

9 jaar geleden

Zo leuk om te lezen.. ik had zelf (na 2 dochters in badjes te hebben gebadderd) echt helemaal geen behoefte aan de tummy tub (in mijn ogen echt weer iets nieuws wat niet nodig was). Nu kregen wij er 1 kado van de kraamzorg. Mijn man zei nog, "Kunnen we hem niet ruilen voor een badje?" In de kraamweek hebben mijn dochters en man de kleine in het grote bad gedaan, voor hun een succes, voor haar iets minder! Daarna heb ik het maar een keer geprobeerd.. in de tummy tub, lekker in de warme woonkamer. Ze zakte er zo heerlijk in weg, en helemaal blij, ze viel de eerste keren zelfs in slaap! Ze is vandaag een half jaar oud, en ik heb haar nog geen 1 keer weer in haar grote bad gedaan :-D

9 jaar geleden

Ohhh wat een heerlijk vooruitzicht. Ik denk dat dat helemaal goed gaat komen.

9 jaar geleden

Ik heb ook van een vriendin een tummy gekregen. Ben super benieuwd hoe ons kleintje dat straks gaat vinden! Bij de andere 2 had ik gewoon eem badje maar mijn zoontje vond daar ook niks aan dus met hem ging ik altijd onder de douche. Hoop dat ik m ook vaak zal gebruiken :)