Snap
  • Zwanger
  • Babyspullen

Baby Uitzet Musthaves Top 5 - #1 Puckababy

Mijn absolute nummer één is de Puckababy slaapzak! Wat een uitvinding! Lees hier waarom!

Onrustig inslapen

Toen onze dochter Lola ruim 10 maanden geleden werd geboren kwamen we er al snel achter dat ze veel last van darmkrampjes had en mede daardoor erg onrustig sliep. Ze gooide haar armpjes continu de lucht in en sloeg daarmee haarzelf in haar gezichtje. Of ze kraste zichzelf daardoor in haar gezichtje. Erg zielig en ondanks dat we haar strak onder haar dekentjes instopten zodat ze zichzelf geborgen voelde bleef ze onrustig als ze sliep. Het zag er allemaal erg vermoeiend uit in plaats van ontspannen slapen. Inbakenen leek de perfecte oplossing.

Lola in haar puckababy

Als kraamcadeau van de baas van mijn vriend kregen we een Puckababy slaapzak cadeau. Omdat hij wist hoe slecht Lola sliep kocht hij dit perfecte cadeau. Super attent en heeeel erg fijn voor Lola natuurlijk! Wij kregen de “Piep” versie welke speciaal voor 0-3 maanden is. Deze slaapzak is helemaal dicht, dus ook de armpjes zitten in de slaapzak, een soort mummy zeg maar. Hierdoor kan je baby zijn of haar handjes niet meer in het gezichtje slaan. Het is een beetje een gek gezicht in het begin, maar door het inbakenen geeft het je baby een geborgen gevoel.

Puckababy Piep


Wiebelkontje

We merkten vrijwel direct hoe fijn we de slaapzak vonden. Hij was van zacht materiaal, en bleef ook mooi na vaak wassen. Het was meteen duidelijk dat Lola een echte slaapzak baby was. Om alleen onder de dekentjes te slapen was ze veel te beweeglijk. We waren haar regelmatig kwijt in haar bedje omdat ze dan weer dwars bij het hoofdeind lag te slapen. Best grappig, maar in de winter zonder slaapzak lijkt me dat best koud zo zonder dekentjes.

Na 3 maanden kochten we de “mini” Puckababy. Deze kun je helemaal dicht gebruiken, maar hij heeft ook ritsjes zodat je de armpjes er uit kunt halen. Je kunt dus kiezen wat het beste bij je kindje past en zo alvast wennen aan een slaapzak waarbij de armpjes “vrij” zijn. Zo kun je het “inbakenen” afbouwen.

Puckababy Mini

4 slaapzakken in één

De slaapzakken zijn er in diverse kleurtjes te krijgen, er is voor ieder wat wils. Na 6 maanden kun je “The Bag” gaan gebruiken tot ongeveer 2,5 jaar, deze gebruiken we nu. Het is een vier seizoenen slaapzak welke precies past bij elk seizoen. Hij is ideaal omdat hij nooit te warm of te koud is, hij is in lengte verstelbaar, de mouwtjes kun je er afhalen en er zitten wandjes bij voor in de winter. Eigenlijk zijn het vier slaapzakken in één. Dit is echt mijn favoriete baby artikel wat ik tot nu toe heb aangeschaft. Lola heeft al vele fijne uurtjes geslapen in deze slaapzakjes.

Puckababy The Bag 4 Seizoenen


Wat is de schade?

De Piep = €45,- , Mini = €55,- en The Bag = €100,-

Vrij prijzig dus, maar ze zijn regelmatig bij de grotere babyzaken met zo’n 20% afgeprijsd en je hebt er zoooo veel plezier van! Zeker met “the Bag” kun je 2,5 jaar mee doen en het zijn als het ware 2 slaapzakken die je ook los kunt gebruiken.

Kortom, ik zou ze iedere moeder aanraden met een baby die moeite heeft met het in slaap komen zodat je hem of haar lekker kunt inbakenen met de piep Puckababy. Voor meer info over de Puckababy slaapzakken en overige artikelen kijk je hier.

Heb jij thuis ook een Puckababy voor je kindje? Of heb je een andere fijne slaapzak of inbakendoek? Welke zou jij adviseren aan nieuwe mama’s?

Mijn andere musthaves vindt je hier:

#4 Stokke Steps Kinderstoel

#3 Baby Björn One Draagzak

#2 Tummy Tub

#1 Sophie de Giraf

8 jaar geleden

De babybjorn draagzak is niet ergonomisch voor kind en ouder!

9 jaar geleden

wat fijn dat je snel kon afbouwen en dankjewel voor je lieve compliment!

9 jaar geleden

Hier hebben we hem ook eventjes gebruikt toen ze erg onrustig sliep. Al snel konden wij afbouwen en sliep ze ook super zonder. Ik ben het met je eens dat het een aanrader is voor onrustige baby's. Leuke blog!

9 jaar geleden

Die is leuk he...die heb ik van mijn oma gekregen en lees ik (bijna) iedere avond voor. Leuk dat jij hem ook hebt...echt vintage he ;-)