Snap
  • Zwanger
  • kraamcadeau
  • kraamvisite
  • welovemamaplaats
  • mommaluvxmamaplaats
  • geboortepakket

Baby Abipo zal voorlopig door haar nicht worden opgevangen!

Helaas verloopt niet elke bevalling zoals het zou moeten.

Lieve moeders,

Dankzij de support van Mamaplaats kunnen wij elke maand een moeder en baby in Afrika ondersteunen met een MommaLuv-pakket.

De ene situatie is de andere niet. En soms zijn we éxtra blij dat we in een moeilijke situatie iets kunnen bijdragen.

Zo ook in dit geval bij mama Filomena. Begin juli meldde zij zich aan bij onze contactpersoon en zou zij normaliter in september gaan bevallen van haar derde kindje. Helaas verliep dit anders en is zij tijdens de bevalling overleden, maar we willen toch met liefde Filomena aan jullie voorstellen.

Snap

Filomena was 26 jaar oud en woonde in Guinee-Bissau. Zij was zwanger van haar derde kindje. Haar man weeft traditionele doeken en zijzelf verkocht groente op de markt. In september zou haar dochtertje geboren worden.

We hadden haar in de afgelopen weken al een paar keer geprobeerd te bereiken, maar konden geen contact krijgen. Toen heeft onze contactpersoon haar opgezocht op de markt waar zij normaal gesproken aan het werk was. Daar vertelden de andere vrouwen dat ze helaas overleden is tijdens de bevalling door te veel bloedverlies. Dit soort moeilijke verhalen komen helaas wel eens vaker voor. Dan proberen wij alsnog iets te betekenen voor degene die voor het kindje gaat zorgen.

Op 29 juli is de kleine Abipo geboren. De betekenis van de naam is: het meisje is gekomen om te blijven. Haar nicht- ook op de foto- neemt de eerste zorg op zich.

We hebben haar kunnen ondersteunen met een pakket met essentials voor de baby: muskietennet, draagdoek, kleertjes, dekentje, wasmiddel, zeep, verzorgingsproducten en voedsel.

Zoals altijd veel dank voor jullie ondersteuning! Dankzij jullie kunnen wij de Abipo in deze moeilijke situatie toch met een klein gebaar ondersteunen.