Snap

Angstkip.. of paniekvogel

Wanneer de angst je ineens aanvliegt.. maar het gelukkig allemaal goed blijkt te zitten.

Angstige momenten.. iedereen kent ze wel. Nu is dat als zwangere die vol zit met hormonen alleen nog maar vervelender.

Als je net de test hebt gedaan kan je angstig zijn voor het onbekende wat er allemaal op je af gaat komen. Als je de 12 weken grens nog niet voorbij bent, is de angst altijd aanwezig dat er ergens iets verkeerd kan gaan.

Nu was ik met zowel de zwangerschap van de jongen als de zwangerschap van meisje helemaal niet zo angstig. Ik dwarrelde (voor mijn gevoel) de zwangerschap zonder grote zorgen door.

Die eerste weken kan ik me eigenlijk helemaal niet meer herinneren. Behalve dat ik toen ook erg misselijk en moe was. Maar angst? Nee.. naar mijn idee had ik die niet.

Hoe het dan kan dat het me nu om de oren vliegt, geen idee.

Gister avond kreeg mn angst weer een tik.. ik had bloedverlies toen ik naar de wc was geweest.

Je schrikt je je helemaal de rambam. Emoties komen los, waarvan je dacht dat je ze altijd wel de baas was. Arme man die zal wel gedacht hebben.. Help wat is dit nou..

Maar ook voor hem was het onbekend. Voor hem is dit immers de eerste.

Bij elk krampje lig je stijf in bed.. hopend dat het loos alarm was en er niks aan de hand is. Vertrouwen hebben in je lijf heeft de verloskundige gezegd bij de eerste intake, maar dit is verdomd lastig als je lijf je zo op de proef stelt.

Vanmorgen daarom direct om 8 uur een belletje gedaan naar de verloskundige. Gelukkig snapte ze mijn angst en ik mocht gelijk even langskomen. Dus ik heb de kinderen naar school gebracht en ben direct daarna naar de verloskundige gereden.

Uitvoerig heeft ze alles gecheckt via een echo. En daar zag ik al snel t knipperlichtje.. er viel een last van me af.

Als bonus kreeg ik een koppeltje duikelend hummeltje te zien die het ook nog leuk vond om met de voetjes heen en weer te trappelen alsof t tegen de wind in aan het fietsen was.

Een oorzaak voor de bloeding kon ze niet vinden, maar de kans was groot dat door het vele hoesten er een bloedvaatje was geknapt.. Nu even rustig aan doen en mn lijf de kans geven om te herstellen.

#fijneverloskundige #gerustgesteld #angstkip

6 jaar geleden

Hier met 32 weken gehad.... dacht dat Mn vliezen waren gebroken zo hard en snel liep het er uit... maar t was fel fel fel rood!! Schrok me wezenloos.. oorzaak? Geen idee.. een weekend in het zh en het was voorbij.. alles was wel gewoon goed gelukkig