Snap
  • Zwanger
  • #ambulance
  • #amc
  • #VU

Ambulance vervoer

Vervoerd zonder spoed, het vervolg van mij verlof

Na 2 uur hebben ze weer mijn ontsluiting gevoeld en ja hoor een ruime 2 cm. Ze willen dat ik blijf, want ze denken echt dat dit het begin kan zijn van de bevalling.

Als je dan denkt dat het klaar is heb je het mis. Ik hoor iets over een streptokokken bacterie en katheter. Wat?! Wacht even een katheter! Ik kon die vrouw voor haar hoofd slaan, want ze prikte ook nog eens 3x mis! Alsof het nog niet erg genoeg is.. Ik weet dat toen de moed me even in me schoenen zakte, ik had hier helemaal geen zin in allemaal. Ik zou gewoon naar huis gaan..

Om het niet erger te maken hadden we niks meegenomen voor onszelf of de baby, want ik zou gewoon weer naar huis gaan. Hom dus snel maar huis, sleutel vergeten en ‘ingebroken’ in ons eigen huis. Eenmaal terug ook nog het nieuws dat ik overgeplaatst moest worden naar het vu, want er was geen neo plek meer voor onze baby.

Je begrijpt, op dat moment kon alles me gestolen worden.

Ik moest met de ambulance overgeplaatst worden. Hoewel ik nog nooit met de ambulance was geweest en het cool zou zijn om het een keer mee te maken was dit nou ook weer niet hoe ik het voor me zag. Ik opperde nog om zelf te lopen, maar zelfs dat mocht niet. Waar andere mensen met nood in de ambulance zaten zat ik gewoon gezellig met de ambulance broeders te kletsen.

Eenmaal bij het vu keerde de rust langzaam terug. Besef van tijd heb je niet als je in zo een rollercoaster lees; ziekenhuis terecht komt. Het is inmiddels al 20.00 uur geweest en na een tijd op me kamer te hebben gelegen zwakken de ‘ween’ wat af. Mijn ontsluiting bleef hangen op 3 cm.

Ik heb een soort van kunnen slapen en heb daarna nog 2 nachten in het ziekenhuis moeten blijven. Ook dit was een enorme tegenvaller want ik heb natuurlijk ook nog een andere kleine meid thuis. Ik moest blijven, terwijl ik behalve het bloedverlies nergens last van had. Dit kon ik voor mijn gevoel thuis ook wel uit zitten. In dit geval had ik geen keus, want als de baby nu zou komen zou ze snel komen. Ze zou binnen een uur aan het infuus moeten liggen en als ze me naar huis zouden sturen en het zou beginnen dan konden wij niet op tijd weer in het ziekenhuis zijn.

Hopelijk blijft onze kleine meid nog een paar weken zitten. In ieder geval totdat iedereen terug is van vakantie en ze nog lekker heeft kunnen groeien.

To be continued...