Snap
  • Zwanger
  • zwangerworden
  • vruchtbaarheidsbehandeling
  • fertiliteitpoli

Als zwanger worden op de natuurlijke manier niet lukt

Maart 2020 was het zover we kregen een doorverwijzing naar de fertiliteit poli in het ziekenhuis, aangezien op een natuurlijke manier zwanger worden maar niet wou lukken. Allereerst werd er gekeken of ik een baarmoeder en twee eierstokken had, nou gelukkig was dit gewoon het geval. Er werden bloedonderzoeken gedaan bij mij en mijn partner zijn zaad werd onderzocht. Hier konden ze niks in vinden en dus was het voor ons nog steeds een raadsel waarom wij maar niet zwanger werden. Nadat ze uit deze onderzoeken geen diagnose kregen werd er een baarmoeder foto gemaakt. Voor de mensen die niet weten wat dit is, ze plaatsen een soort ballonnetje in de baarmoeder hals en brengen daar een slangetje in waar ze vloeistof doorheen spuiten om te kijken of de baarmoeder er goed uit ziet en beide eileiders goed doorlopen. Ze vertellen van te voren dat dit heel pijnlijk kan zijn, maar gelukkig viel dit reuze mee voor mij. Ook dit zag er allemaal goed uit, waardoor het voor ons nog steeds een raadsel was waarom zwanger worden niet lukte.

Wat we wel wisten is dat mijn cyclus enorm onregelmatig was en niet veel later werd ik gediagnosticeerd met PCOS. Er werd een vruchtbaarheidsbehandeling gestart door middel van medicjijnen die eerst de menstruatie op wekken, daarna moest ik op de 3e dag van mijn cyclus starten met een clomid kuur, die zou er voor zorgen dat mijn eitjes zouden gaan rijpen. Op de 12e dag van mijn cyclus moest ik dan weer naar het ziekenhuis om te kijken of de medicijnen zijn werk deden, helaas op dag 12 leek het er nog niet op dat er wat ging gebeurden en 2 dagen later moest ik terugkomen om nogmaals te kijken. De arts concludeerde dat deze dosis niet genoeg was om mijn lichaam te laten reageren en dit was dus eigenlijk een mislukte poging, hierna begon het weer overnieuw en op dag 12 ging ik weer naar het ziekenhuis, helaas weer niks gebeurd. 

Na 3 pogingen was het zover en waren eitjes te zien die rijp waren, maar liefst 3 en dan volgt de keus wat doe je? Ga je het proberen met het risico dat er een drieling ontwikkeld of sla je deze kans over en wacht je op een volgende kans? Wat ik persoonlijk als erg jammer heb ervaren en wat er letterlijk tegen mij werd gezegd; volgens protocol mag je proberen zwanger te worden met 3 eitjes maar ik zou het je niet aanraden. Natuurlijk begrepen we dat er een kans aanwezig was dat er een meerling zou groeien in mijn buik, maar de kans was ook nog steeds aanwezig dat er helemaal niets zou groeien in mijn buik. Voor ons was elke kans er 1 & als we die niet zouden benutten zouden we daar spijt van krijgen, want wie bied ons de zekerheid dat je hierna nog een kans krijgt..