Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Als zwanger worden niet vanzelf gaat...

Dit is de titel van een folder die bij ons in de kast ligt. We kregen deze folder in het ziekenhuis nu ruim een jaar geleden. Dit omdat het allemaal maar niet wilde lukken en we na anderhalf jaar nog steeds niet zwanger waren.

We hebben hulp gezocht en helaas is er nog steeds geen goed niews. Maar ook geen slecht nieuws, dus we moeten moed houden... Al is dat soms wel erg moeilijk... Maar goed, voor de duidelijkheid, er is dus geen duidelijke reden waarom het niet wil lukken en we zijn een jaar geleden begonnen met IUI. Dat is intra uteriene inseminatie.

Vanaf cyclusdag 3 moet ik elke avond hormonen spuiten die ervoor zorgen dat er follikels gaan groeien en in zo'n follikel zit een eitje. Als deze follikels, want we willen er het liefst elke keer twee,  groot genoeg zijn moet ik een ander middel prikken dat ervoor zorgt dat er een eisprong plaatsvind. Zo weten ze tot op een paar uur nauwkeurig wanneer de eisprong plaatsvind. Enkele uren daarvoor wordt het zaad van mijn man dan in de baarmoeder ingebracht. En dan begint het wachten...We zijn nu bezig met poging 5... Helaas hebben we tot op heden dus nog geen succes gehad, wat ik erg moeilijk vindt.

Het is ondertussen het enige in mijn leven wat nog belangrijk is en dat is wel heel erg raar. Alles draait om het zwanger worden en dat is nu echt mijn grootste wens, dat dat nog eens gaat lukken... We blijven moed houden en gaan door, want het is zeker nog te vroeg om op te geven. En werkt dit allemaal niet, dan is er ook nog IVF... Stiekem speelt dat al steeds meer in mijn achterhoofd. Ik denk wel dat het daar straks op uitloopt.... eng hoor. Weer een volgende stap om onze wens te verwezenlijken... Maar meteen ook het laatste wat ze kunnen doen... Verschrikkelijk zenuwslopend dit allemaal. Duimen jullie voor ons?

11 jaar geleden

Het is een heel heftig traject waar je op een gegeven moment alleen nog maar kan denken aan zwanger worden en willen worden.

11 jaar geleden

Ik duim voor jullie en hoop op een goede afloop. Ook ik en mijn man hebben er 3 jaar over gedaan voordat ik zwanger was. OOk met beiden niks aan de hand. Ik wilde met IUI beginnen, maar dacht komt wel na de vakantie. In de vakantie ben ik spontaan zwanger geworden....Op het moment dat ik zwanger was, had ik het niet eens door, terwijl ik er 3 jaar mee bezig was. Ik voelde me beroerd, maar dacht ach het is een griepje. Dus niet, gewoon zwanger. Nu zijn we al ruim 5 jaar bezig voor een tweede. Het is heel erg moeilijk. en tuurlijk we zijn hartstikke blij met een prachtige dochter die we nu hebben, maar een broertje of zusje zou hartstikke leuk zijn. Ik wens jullie veel succes Groetjes Ami

11 jaar geleden

Het lijkt mij een heel heftig traject (ik zag je andere blog, en wilden eerst dit lezen). Een traject om 1 wens te vervullen, waar sommige geen problemen hebben en om de haverklap zwanger worden en soms niet eens gewenst, en dan jullie die dingen moeten doen om deze wens te vervullen. Heftig, ik ga me '' Rot'' duimen!

11 jaar geleden

IK wens jullie veel succes en hoop dat je gauw Zwanger zult zijn :-)