Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • #bekkeninstabiliteit
  • Minderwerken

Als je lichaam op de rem trapt

Afgelopen week trapte mijn lichaam keihard op de rem. Ik heb al mijn zwangerschappen last (gehad) van bekkeninstabiliteit. Deze zwangerschap ging eigenlijk heel goed. Wel last maar met 26 weken nog gewoon mijn 28u kunnen werken. De uren wel wat anders verdeeld maar toch nog steeds 28u werken. Ik was er echt oprecht trots op dat ik dat nog kon. 

Maar dit weekend trapte mijn lijf op de rem. Sinds donderdag heel veel druk op mijn bekkenbodem. Iets wat ik van de vorige zwangerschappen totaal niet herkende. Maandags toch maar de verloskundige gebeld wat dit kon zijn. Die dacht toch echt dat het met mijn bekkeninstabiliteit te maken had en dat ik beter even de fysio kon bellen. Want het klonk alsof mijn bekkenbodem alleen nog fungeerde als hangmatje in plaats van een ondersteunende spier. 

Fysio gebeld, ja die verdenkt ook dat de bekkenbodem het niet meer doet. Advies: halveren met werken en als het binnen 3 weken niet beter gaat stoppen met werken. Totaal niet wat ik wou horen, want ik wou zo graag pas met 36 weken met verlof. Jammer maar helaas. 

Dit nieuws accepteren vind ik lastig, want het past niet hij mijn verwachtingen. Maar ja gelukkig denkt mijn werk mee en snappen ze het belang van rust en dat ik na de bevalling waarschijnlijk weer volledig kan werken. Maar het blijft lastig het moet even zakken. Voordeel van dit alles, meer tijd met onze zoon.