Snap
  • Zwanger

Als je lichaam je voor de gek houdt

Sinds het spiraaltje eruit is, is het elke maand weer spannend of ik ongesteld wordt of niet.

Aangezien het een koperspiraaltje was, zijn er geen hormonen mee gemoeid. Vier maanden lang had ik een regelmatige ongesteldheid, gewoon 29/30 dagen. Maar vorige maand had ik het idee dat het raak was, maar de zwangerschapstesten bleven negatief. En uiteindelijk na 10 dagen werd ik ongesteld. Een kleine teleurstelling maar wel eindelijk duidelijkheid. Ik had het gevoel dat mijn lichaam me ontzettend voor de gek hield. Maar tijd voor een volgende ronde.

Vanochtend kwam er een vriendin op bezoek die vertelde dat ze zwanger was. Van haar schoonzus had ze allemaal ovulatie- en zwangerschapstesten gekregen, die ze dus niet meer nodig had. Nu heb ik wel het vertrouwen in de kennis van eigen ovulatie maar met zo'n test is de kans misschien groter. 

Geen ervaring met ovulatietesten, maar voel me dan zo'n desperate moeder met het verplichte nummertje voor een kindje. Aangezien we al een heel leuk kind hebben en er vrouwen zijn die heel veel moeite hebben met zwanger worden vind ik eigenlijk dat ik me niet zo aanstellen.

7 jaar geleden

Je stelt je niet aan hoor! Hartstikke logisch!