Terug
Blog header image

als je hart zo vol zit , maar je armen zo leeg zijn.

Voor de vijfde keer ben ik zwanger. Het hart zit bomvol liefde , maar mijn armen nog steeds zo leeg. Maar we houden hoop!

Altijd heb ik moeder willen worden.

Daarom was het ondanks dat mijn vriendje op mij 17de levensjaar bleef aandringen op abortus geen optie om dit kindje weg te laten halen. Ik besloot er alleen voor te gaan. De reacties waren zeer pijnlijk.Wij gingen uit elkaar , op straat werd ik nagekeken en nageroepen voor verschrikkelijke dingen.Want wie was er op zijn 17de zwanger!? En nog erger wie hield dat kind! Toch zette ik het door . ik bedacht namen en al snel vond ik deze. Ik wist zeker dat het een jongetje werd. Ik leefde er naar toe . zag het als een prachtig iets. Iedere week groeide mijn buik. Ik zag hem op echo's , ik voelde hem trappen. Mijn zoontje... Helaas veranderde alles snel. Ik was 7 maanden in verwachting en had de meest vreselijkse droom dat ik door mensen werd gecondoleerd. Een paar dagen later voelde mijn lichaam zich onrustig . ik werd angstig want het voelde zo "stil". in het ziekenhuis aangekomen werd mij verteld dat het heel normaal is. Ik was een kind en moest hun erop vertrouwen. Dit kon ik niet. Ik eisde een echo! Wat ik toen te horen kreeg was wat ik al voelde. Het hartje was gestopt. Ik liep aan zonder wat te zeggen. Ik weet niet wat er daarna gezegd is. Ik ben thuisgekomen en heb van de opvolgende dagen niets mee gekregen. Tot ik weer in het ziekenhuis kwam blijft het een zwart vlak. Mijn zoontje werd eerste kerstdag geboren. Alle hoop op geluid en gehuil viel weg. Daar lag hij zo stil en klein. Nooit ben ik er helemaal over heen gekomen. Ik geloof ook niet dat dat kan.

Een aantal jaren later heb ik mijn huidige partner ontmoet. Een lieve vent die snapt dat kerst voor mij nooit een feest zou worden. Hij zelf is jarig op eerste kerstdag wat de dag in het begin erg verwarrend maakte. Zoveel betekenissen op een dag.

Toch heeft hij me geholpen om uit de ergste depressie te komen. En  toen we zo zeker van elkaars liefde waren besloten we dat we toch graag een kindje zouden willen krijgen. We raakte zwanger maar het vruchtje zette niet door en het werd een vroege miskraam. Het was vervelend maar het kwam vaak voor volgends de gynaecoloog. We bleven positief! Want we zijn vruchtbaar. 2 maanden daarna helaas weer hetzelfde. Het vruchtje was niet levends vatbaar en zou snel uitpakken tot een miskraam. 3Maanden later , ik besloot te wachten met de zwangerschapstest. Maar na 2 weken overtijd zijn we toch naar de gynaecoloog gegaan. Het was gelukt. We waren echt zwanger. Toch voelde ik me niet goed. En ik had gelijk. Met 8 weken werd het weer een miskraam. Na zoveel verdriet was ik er klaar mee . mijn vriend wist niet wat hij moest doen. We besloten er even een pauze mee te nemen. Onvruchtbaar zijn is verschrikkelijk, maar vruchtbaar zijn en geen levende kinderen kunnen baren ook.

2 maanden later helemaal niet meer bezig te zijn met zwanger worden werd ik grieperig. Het leek wel of ik een kater had. Ik drink al een paar jaar niet meer dus dat kon het niet zijn. Ook begon ik verschrikkelijk te snauwen of mijn vriend. Hoe lief hij ook was niets was goed! En het ergste is dat ik wost dat het onredelijk was. Maar ik had mezelf niet onder controlle. Was ik ooit zo onredelijk geweest? 

Ik besloot met iemand te gaan praten. Deze goede man vroeg nadat ik mijn verhaal had gedaan of ik misschien nog een zwangerschapstest in huis had. Een beetje geïrriteerd vroeg ik hem of hij wel had geluisterd. Maar thuis aangekomen besloot ik toch maar eens dingen "uit te sluiten". De man had gelijk!!

Niet verwacht dat ik zwanger zou zijn of raken bleek ik zwanger.

Nu ben ik bijna 15 weken van dit wondertje. Ik heb inmiddels maarliefst 9 echo's gehad. Maar het ziet er prima uit. De bloedtesten waren goed. Nekplooi meting was perfect. Mijn schildklier geeft met extra medicijnen genoeg hormonen af. En soms geloof het of niet voel ik de baby al!

Natuurlijk zijn we een beetje voorzichtig , maar we hebben hoop! Afgelopen kerst heb ik zelfs na het bezoek aan het grafje van mijn zoontje , de verjaardag van mijn vriend gevierd en ook gezellig bij zijn familie de kerst. 

Nooit zal het een vervanging zijn , maar als ik dadelijk ons kindje in mijn armen kan houden dan ben ik echt het gelukkigste mens op aarde.

Een gezond kind gun je iedereen.

Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Tsjonge.... slik. Wat een heftig verhaal. En wat heb je het ongelooflijk mooi verwoord. Ik wens je onwijs veel geluk toe de komende maanden. Hoop dat je ondanks alle verdriet ook kunt en durft te genieten van dit wonder. Op naar een gezonde baby die je in je armen mag houden.

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Ik hoop dat je tussen hoop en vrees door kunt genieten van deze zwangerschap. Hoewel je er natuurlijk anders in staat als een 'onervaren' zwangere. Maar je klinkt in ieder geval heel nuchter en positief! Respect!

Lindsy83
6 jaar geleden

Een spannende tijd met hopelijk goed resultaat! Wat moet het moeilijk voor je geweest zijn om op zo'n jonge leeftijd al op zo'n manier afscheid e moeten nemen van je kindje. Ik hoop dat we alleen maar positieve blogs over je zwangerschap mogen lezen en straks in de zomer een blog over dat je wonderkindje eindelijk in jullie armen is.

SwoosyQ
6 jaar geleden

Het is jullie zeker gegund nu een gezond kindje te mogen krijgen! Ik ga voor jullie duimen! Heel veel sterkte tijdens deze spannende zwangerschap!

Janskenl
6 jaar geleden

het is jullie zo gegund...ik hoop dat je ondanks alles kunt genieten van een fijne zwangerschap en over een paar maanden eindelijk jullie gezonde kindje in je armen kunt sluiten. Gefeliciteerd!

Mamavanliam_
6 jaar geleden

Ik zit met tranen in mijn ogen je verhaal te lezen, wat een heftig verhaal.... Maar wat een geweldig dat je zwanger bent, gefeliciteerd en heel veel geluk het is jullie gegund!

MummySuze
6 jaar geleden

Och lieve bijna-mamatje. Wat zeg ik nu? Je bent natuurlijk allang mama. Maar ik hoop vurig dat je deze keer heeeeeeel lang mama kunt zijn van jullie mooie kindje.

essiearwen
6 jaar geleden

Gefeliciteerd en ik ga voor je duimen dat dit kleine wondertje bij jullie mag blijven.

happymommy2be
6 jaar geleden

Ik voel tranen opkomen bij het lezen van je bericht! zo herkenbaar! mij wordt ook continu gezegd: Je kan tenminste zwanger raken! Niet zwanger raken is nog veel erger! Dat komt echt keihard aan, want dat is niet nog veel erger.. allebei is vreselijk! En de liefde voor een groeiend kindje in je buik kan zo groot zijn en als dat dan weg is, is de leegte des te groter! :( Geniet er vooral van! Dik verdiend

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!