Terug
Blog header image

als een droom een nachtmerrie wordt (deel 4)

soms droom ik over 6 prachtige vlinders, maar als ik mijn ogen open staat realiteit naast mijn bed ik ben ze kwijt

2016 dit is ons jaar 
ik knuffelde mijn man en we keken naar het vuurwerk

dit zou ook ons jaar moeten worden
2 weken voor kerst had ik weer dat gevoel
ik heb dus gelijk mijn medicatie verhoogd 
toen ik na de kerst een week overtijd was kreeg ik toch weer een klap ik verloor slijm met wat bruine vliesjes
 heb ik toch maar mijn moed verzameld en een test gedaan
bam heel duidelijk zo positief
ik was zo blij het was zo snel na de BBZ
gelijk naar het ziekenhuis gebeld ik mocht die zelfde dag nog langs komen om vast te stellen dat het niet weer verkeerd zat
met een raar gevoel in mijn onderbuik gaan we weer naar het ziekenhuis 
en om je zenuwen in bedwang te houden hebben ze in het ziekenhuis een heel leuk spelletje
namelijk,,, de dokter loopt een uur uit......
alle boekjes door gelezen en eindelijk wij mochten
we kregen nog een lichte preek over dat 5 weken wel heel erg vroeg was
het was daarbinnen 1 grote wazige vlek en er was vocht in mijn baarmoeder te zien
maar daar toch een beetje verstopt leek wat te zitten
een klein beetje opgelucht gingen we naar huis

oudjaarsdag brak aan en we kregen vrienden over de vloer
een avond vol spelletjes en gezelligheid
en de flessen drank gingen steeds sneller leeg
aah toe waarom neem je niet kan toch wel 
maar ik hield vol
Ik had immers een prachtig doel

hmm 2016 ons jaar
het begon al leuk mijn man werd ziek
ik halsoverkop gasten vermaken een zieke man verzorgen en een aandacht vragende kleuter verzorgen
als ik maar niet ziek wordt dacht ik nog dus alle nodige vitamines bij geslikt
maar helaas de 2de dag van het jaar vloerde mij

na een hoge koorts aanval begint de buikpijn en vlak daarna komt het bloed
emotieloos blijf ik zitten
leer ik het nou nooit, hoop hebben heeft geen zin
de afspraak voor vrijdag stond al dus we zien dan wel verder
maar hoop ik er niet meer
ik voel me verloren

en ik ben 6 onschuldige zieltjes verloren
6 dochtertjes en zoontjes
6 broertjes en zusjes voor mijn dochter
het moeilijkste van alles is nog altijd dat ik dit niet alleen voor mijn en mijn partner wil
naar ook juist voor onze dochter
die zooooooo graag een grote zus wil worden

ik ben mezelf verloren
en soms denk ik even wat heeft het leven voor nut als iemand zoveel moet meemaken
dan geef ik mezelf een mentale schop onder mijn kont ik mag niet klagen
er zijn mensen die een veel zwaarder leven hebben
hoofd omhoog rug recht en doorgaan
er zijn mensen die op me bouwen die me nodig hebben
ik heb hun ook nodig
voor de mensen om me heen ben ik bang
bang voor hun geruststellende woorden
want ze doen me pijn

''ach joh je hebt toch een prachtige dochter geniet daar van''

''gelukkig was het nog maar heel klein''

''je bent nog jong je hebt nog genoeg tijd''

soms denk ik het is me niet gegund
en wil ik de handdoek in de ring gooien
mijn strijdlust ben ik verloren

maar ik weet wel dat ik op de liefde van mijn gezin kan bouwen

Lindsy83
6 jaar geleden

Ja je hebt een lieve man en een dochter waar je blij mee mag zijn, maar dat neemt niet weg dat het je heel veel pijn en verdriet voelt om keer op keer hoop te hebben en ook al waren ze nog klein je baby te moeten verliezen. Ik heb het maar 1 x meegemaakt, maar de emotionele pijn die zoiets met zich mee brengt is moeilijk te begrijpen voor mensen die dat nog nooit hebben meegemaakt. Ik hoop dat je na verloop van tijd toch de moed weer weet te vinden om het weer te gaan proberen. Ik zou dan ook zeker kijken of ze kunnen achterhalen wat de oorzaak is, zodat je hulp kunt krijgen bij het verwezenlijken van jullie 2e kinderwens. De wonderen zijn de werelds zeker nog niet uit. Dus geef niet op, wie weet zit er toch nog ergens een heel mooi wondertje op jullie te wachten! Heel veel sterkte de komende tijd!

anoniem2017
6 jaar geleden

http://www.schildklier.nl/schildklier/zwangerschap?showall=1 Even al je 4 delen bij elkaar gelezen. Wat klote zeg. Meer kan ik even niet zeggen. Misschien heb je iets aan deze site. En is er geen ander ziekenhuis in je buurt, eentje waar je jezelf wel serieus genomen voelt worden? Succes met alles. En probeer toch van je dochter te genieten zodat je ook nog zonnestralen door je donkere wolken te zien krijgt

sanantjuh
6 jaar geleden

Bedankt voor je lieve berichten we lopen nu al een paar jaar in het ziekenhuis opzoek naar een rede voor dit alles maar ze kunnen niet vinden ze gooien ons maar op een hoopje we hebben toestemming voor een doorverwijzing naar het Erasmus maar of ze hem al op gestuurd hebben is bij dit ziekenhuis nog maar de vraag een doorverwijzing van een paar jaar geleden is ook nooit verstuurd.. ik heb gelukkig heel veel steun aan mijn gezin maar als je hoofd steeds verder weg zakt in een wirwar van negatieve gevoelens heb ik soms veel moeite om normaal op ze te reageren onbewust heb ik hele dagen een rot humeur we wachten geduldig af maar denk dat we best snel een beslissing gaan nemen hoe we verder gaan ik zit nu gewoon aan een max denk ik

sanantjuh
6 jaar geleden

bedankt voor je mee denken ik ben bekend met de site ga ook al een paar jaar naar bijeenkomsten van ze,, ik ga proberen meer van dr te genieten misschien ook maar een zonvakantie boeken voor meer zon kans

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!