Snap
  • Baby
  • 20wekenecho
  • tweedetrimester

Als de 20 weken echo niet verloopt zoals gehoopt

Zwanger van ons derde kindje 🤍

Twee weken terug hadden wij de 20 weken echo en ondanks twee eerdere goede echo’s vond ik het toch weer spannend, je wilt niets liever als een gezond baby’tje in je buik.

40 minuten na onze afspraak tijd mochten wij eindelijk naar binnen voor de echo, deze begon goed maar na een minuut of 15 sloeg het om. Ze vond dat ik erg veel vruchtwater had maar keek ook heel lang naar de voetjes... Ze keek nog een keer, nog een keer en wiebelde wat nerveus op haar stoel.

Vanaf dat moment is heel de afspraak een waas voor mij. Ze twijfelde heel erg wat ze zag, ze dacht een scheve voet te zien, misschien een klomvoetje? De baby lag er niet lekker voor en bewoog ontzettend veel dus staakte ze direct de echo en verwees ons door naar het Erasmus ziekenhuis waar wij na een lange week wachten eindelijk de GUO echo hadden.

De week was stressvol, ontzettend vermoeiend en verdrietig door die verschrikkelijke onwetendheid. Starend naar de echo die we meekregen, misschien dat we zelf toch iets konden zien? Daarbij het teveel vruchtwater en het vergeten te kijken of het gevonden vleesboompje bij de 13 echo was gegroeid.

Vorige week was het eindelijk zo ver en hebben wij de echo gehad. Na heel de baby uitgebreid nagekeken te hebben kwam de arts bij de voetjes. “Dit voetje is prachtig”, “en dit voetje is ook helemaal prachtig”. Wel een aantal keer hebben we gevraagd of hij nu bedoelde dat alles goed was? Ja, ons lieve baby’tje is helemaal gezond, heeft geen afwijkingen en ik heb geen vleesboompje en niet teveel vruchtwater. Wat een opluchting!! 🤍

Dat alles heeft een klap bij ons nagelaten maar inmiddels genieten wij weer zo erg! 🤍

De arts was ook verbaasd over de werkwijze en vond het niet oke wat een stress ik heb gehad. Ze heeft weinig tijd aan ons besteedt en had dit zelf ook kunnen zien als ze de tijd voor ons had genomen, de echo had afgemaakt of ons wat later had laten terugkomen. Ze was gehaast, dat merkte wij direct, daardoor weten wij ook het geslacht van het baby’tje waar wij het eigenlijk niet wilde weten, maar dat is wel onze laatste zorg. Ons baby’tje is gezond en dat is het aller allerbelangrijkste 🤍🤍🤍

6 dagen geleden

Welkom op Mamaplaats Eva💗