Snap

Allergische reacties en zwangerschap

We proberen al een tijdje om zwanger te worden van een tweede kindje. Afgelopen weken was ik flink aan het niezen.

Bij mijn eerste zwangerschap kondigde dit zich aan doordat ik dacht "waarom zet die verkoudheid niet gewoon door". Ik liep al een aantal weken te niezen voordat ik een positieve test in mijn hand had. Heel de zwangerschap heb ik last gehad van verergerde allergie en extra gevoeligheid voor sterke parfums/geurtjes. 

Ik ben altijd al gevoelig geweest voor parfums en geurtjes. Ik had hier bij een ex altijd last van "hou nou eens op met dat vervelende genies", voordat ik er een aantal jaar later achter kwam dat ik gewoon overgevoelig ben voor sterke luchtjes. 

Afgelopen 8 weken liep ik te niezen als een malle, toen hoopte ik stiekem op een positieve test. Maar tot twee keer toe werd ik ongesteld. Gisteren bedacht ik mij dat ik een aantal weken geleden een nieuwe deodorant had gekocht, omdat mijn vaste merk niet in de supermarkt lag. Dus als ik al mijn armen omhoog deed om iets te pakken, door mijn haar te gaan kwam de "deowalm" al mijn neus prikkelen. Vandaag geen deo op gedaan dus hopen dat ik niet ga stinken (haha) en snel weer mijn oude deo kopen. Dan is het misschien volgende keer wel weer raak als ik extreem veel moet niezen...