Terug
Blog header image

Alleen nog maar perfecte baby's in de toekomst

De tweede kamer wil nu dat de NIPT test (Niet-Invasieve Prenatale Test) toegankelijk wordt voor alle zwangere vrouwen. Met de NIPT test kan onder andere het syndroom van down worden uitgesloten.
TessK
6 jaar geleden

Tja, laat ik er maar eerlijk voor uitkomen. Ik zou het een heel goed idee vinden. En ja, kinderen met een handicap zijn ook welkom op deze wereld, maar als je vooraf weet wat je al dan niet te wachten staat kan je goede beslissingen nemen. Beslissingen die voor jou goed voelen.

Chiara
6 jaar geleden

Ik vind het geen slecht idee. Het gaat erom dat de optie mógelijk gemaakt wordt voor vrouwen, en ze dus de keuze krijgen. Dat betekent niet dat iedereen het zal doen of dat een 'negatieve' uitslag direct betekent dat de zwangerschap afgebroken wordt. Maar dat de ouders zich er mentaal en financieel op voor kunnen bereiden.

Sara146
6 jaar geleden

Goed idee, persoonlijk al genoeg sores om te handelen in het leven dus ik zou deze afwijkingen graag van tevoren willen weten als ik zwanger zou zijn.En inderdaad, dan heb zelf een keuze, altijd fijn.

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!