Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Al dat eten, o zo lekker, maar o zo niet goed??

Gedurende mijn nu 18 weken zwangerschap ben ik erachter dat ik toch heel graag van alles eet. Maar ik vraag me toch af, af en toe....

Op 24 augustus zijn wij bevrucht geraakt van ons eerste kindje via IUI, omdat het ons zelf niet lukte op de natuurlijke weg.
Met mijn 88-91 (1m85 lang) kilo ben ik niet dik, maar ook geen slanke den, en oppassen met dat ik wat tot me neem moet ik levenslang, ik ben 60 kilo afgevallen m.b.v. een gastric sleeve, en dat wat eraf is "gevallen" wil ik niet weer terug.
Eten doe ik graag, de hele dag door, zovaak mogelijk, in zoveel mogelijk variaties. Want een maagverkleining is geen hersenverkleining, of een oogverkleining. Maar ik hou er zo van.

En het is heus niet allemaal slecht, als je het sec bekijkt. Ongeveer een beetje dan. Maar ja, als je dat niet doet, gaan er heel wat pondjes door het mondje...

Ondertussen weeg ik 95 kilo, draag een mooi ronde buik gevuld met beentjes, en eet.
Niet alles wat er los en vast zit, maar wel een hoop. En soms, niet altijd, maar soms, ben ik wel een beetje blij dat mijn kleine Knurkie me remt, weliswaar te laat, maar goed, door mijn zojuist genuttigde maal er weer uit te gooien.... Dan smaakt het ook ineens niet meer zo, heel apart.
Soms voel ik me dan een beetje schuldig, want als ik het niet had gedaan, had het nu niet in het riool gelegen. En dat overgeven zal vast niet goed zijn voor Knurkie. 

Maar nee zeggen, soms, is niet altijd de makkelijke weg. En dat blijft moeilijk. Mijn leven lang.

9 jaar geleden

Wat goed dat je dit verteld, wellicht help je er andere mama's to be ook mee. Maar zoals een andere mama ook al zei praat met een professianol. Ik houd ook van lekker smullen maar heb geen ingreep nodig gehad. Wat ik wel deed was komkomer met azijn of yoghurt snoepen. Ook gingen er kruiden in en zo kon ik lekker snoepen en waren het niet veel calorieën. Ook at ik veel bleeksellerij om vocht tegen te gaan. Ook met azijn of yoghurt met kruiden. Ik zocht naar gezonde alternativen. Probeer het, kijk of je desnoods dat kan doen dan hoef je niet de boel eruit te gooien want dat is nog slechter. Jullie hebben zo je best moeten doen om dit wondertje te mogen ontvangen. Tijdens mijn zwangerschap ben ik bijna 15 kilo aangekomen en dat mocht met mijn gewicht. Mijn zoontje woog bij geboorte 4230 gram en dan nog eens het vruchtwater wat ik mee droeg. Je komt aan maar je raakt ook gewicht kwijt bij je bevalling. Heel veel sterkte en misschien kun je iemand vinden die nu in dezelfde situatie zit. Zorg goed voor dat kleine kindje in je buik.

9 jaar geleden

Echt heel knap dat je zoveel bent afgevallen! Geniet van je zwangerschap!

9 jaar geleden

Ik heb heel veel respect voor je openheid en eerlijkheid. En egt heel veel respect voor wat je nu allemaal hebt bereikt 60 kilo...... Gewoon het gewicht van een persoon rond de 15/16 jaar! En natuurlijk Gefeliciteerd met jullie zwangerschap dat je lekker je ding kunt doen en een weg kunt vinden om soms Nee te zeggen..... Lukt mij nog steeds niet als je hem hebt gevonden vertel het trucje even tegen me aub!

9 jaar geleden

Heel herkenbaar verhaal, ik heb ik 2009 een gastric bypass ondergaan en ben daarmee ook een kleine 60 kilo afgevallen. In 2013 heb ik een gezond zoontje gekregen. Eerste weken veel gespuugd door de hormonen (en laag vitamine gehalte) en daarna door de gastric bypass maar weinig 'bij' kunnen eten. zodoende ben ik uiteindelijk gedurende mijn zwangerschap maar een kleine 3 kilo aangekomen en direct na de geboorte zat ik zo beetje op het dieptepunt van mij gewicht. (was toen tegen de magere kant) maar ja tijdens de zwangersdchap moest ik meer eten en heb ik toch ongemerkt mijn maag een beetje opgerekt. En door de borstvoeding had ik ook zo beetje de hele dag honger. Zodoende ben ik nu weer 10 kilo zwaarder als dat ik eigenlijk zou willen. Nu bezig voor een broertje en zusje en stiekem hoop ik dat ik met die zwangerschap weer mijn oude figuur terug krijg :) Mij is verzekerd dat kleine door het overgeven niks tekort komt hoor. kleine pakt eerst wat nodig is en de rest is voor mama. Heel veel succes met het verdere beloop van je zwangerschap