Snap
  • Zwanger
  • spannend
  • angsten
  • #afwachten
  • #derdekind
  • #hoopvol

Afwachten

Afgelopen maandag rond 13 uur de spuit gezet. Zodat het eitje wat goed was binnen 24 uur zou gaan springen. 

Dat betekende dat we die dag en de dinsdag verplicht seks moesten hebben. Ja dat is gelukt en het voelde zowaar niet verplicht. We zaten  niet op de klok te kijken en tegen elkaar te zeggen dat we nog seks moesten hebben. Het ging vanzelf. Dat was zo fijn. 

Bij Bricca was het niet meer spontaan. Voelde echt als een verplichting om zwanger te worden. De passie en liefde was toen weg. Maar gelukkig hebben we die de afgelopen dagen toch gehad. 

Nu is het wachten of er een menstruatie komt of dat het er zwangerschap is. Pff wat is dat toch moeilijk. Ik houdt me bezig met de kleine meid en met andere dingen die moeten gebeuren. Merk alleen wel dat mijn gedachten heel vaak afdwalen. 

Daarnaast komt ook de vraag hoe het moet met de kleine meid erbij en een risico zwangerschap. De kans is groot dat ik vanaf 12 weken niets meer mag doen en dat wordt lastig als je dan een bijna peuter hebt rondlopen. Daar kan ik ook niet tegen zeggen dat mama niet met haar naar buiten kan gaan of lekker gek kan doen. Dus dat is even bekijken. Veel vragen of vrienden op willen letten en leuke dingen met haar willen doen. Als we samen zijn als gezin dan lekker met elkaar weg. Want er is ook een grote kans dat ik veel in een rolstoel terecht kom. 

Maar dat is allemaal toekomst praat. Voor nu maar de baby stap doen. Dat is wachten tot dat we een test kunnen doen. Dat is maandag of dinsdag over een week. 

Daarna gaan we de andere rollercoaster wel in. Nu eerst deze maar niet over de kop laten gaan.