Snap
  • #bekkeninstabiliteit
  • #kinderkamer
  • Zwanger

Aftellen is begonnen

Nog even geduld en dan kunnen we ons derde wondertje ontmoeten

Sinds mijn vorige blog is er vrij veel gebeurt. Nadat mijn lichaam op de rem trapte met 28 weken, bleef het in een sneltrein heel slecht te gaan lichamelijk. Van 28u werken met 28 weken naar volledige ziektewet met 30 weken was nou niet wat ik had gehoopt.

Het halveren van mijn uren met 28 weken heeft vrijwel niks gedaan voor mijn bekkenklachten. De fysio gaf aan denk er maar eens over na of je nog wel echt moet werken. Maar ja ik moest contract verlenging krijgen in mijn verlof, dus ziekmelden wou ik eigenlijk ook niet.  Alleen toen ik met 30 weken bij de verloskundige kwam was mn bloeddruk ook aan de hoge kant. 135/89 dus ja de verloskundige gaf dringend het advies om toch echt te stoppen met werken, omdat dit mijn bloeddruk niet ten goede kwam. 

Gesprek gehad met mijn teamleider en met de bedrijfsarts. Die laatste vroeg heel terecht kun jij als je 3u gewerkt hebt op een dag nog iets in huis doen aan huishouden oid? Nou nee eigenlijk niet. Dat doet mijn man dan. Conclusie van de bedrijfsarts dan kun je niet werken punt. Je prive gaat voor op je werk. Je hebt een kind en een huishouden, dit heeft voorrang op werk altijd. 

Nou dat was een heel hard bericht, dat moest echt even landen. Maar een paar weken later kreeg ik telefoon van mijn teamleider, ik zou een jaarcontract krijgen. Echter door omstandigheden is er plek vrij gekomen en heb ik nu dus een vast contract gekregen🥳 Wat een cadeau was dat, terwijl je in de ziektewet zit toch een vaste aanstelling krijgen. Dit geeft zoveel rust. Mijn bloeddruk is na dat nieuws ook vrij goed gebleven, 125/80 is het nu vaak. 

De kamer van Jelte moest ook nog klaar gemaakt worden, want ja die baby gaat ook echt in het eerste half jaar op zn eigen kamer slapen🤣 owh nee toch niet. Iets met nesteldrang, maar de kamer is klaar (zie foto bovenaan). Ben er zo trots op en onze man is ook helemaal blij met zn nieuwe kamer. Slapen gaat nog steeds niet geweldig, moet er zeker 1x per nacht uit voor hem. Maar ja dat doen we toch al langer dan 2 jaar dus ja we ploeteren gewoon door.

Deze week alweer 36 weken zwanger, kan niet wachten tot de kleine zich meldt. Zwanger zijn is gewoon niet mijn ding, mijn bekken doen z'n pijn. Dus ik hoop echt dat baby snel bedenkt te komen, maar liever niet met kerst🙈 

We zullen zien wanneer de kleine komt. Ik kan wel zeggen dat ik er helemaal klaar voor ben... 

1 jaar geleden

Zo herkenbaar. Ook voor mij is zwanger zijn niet m'n ding😏 En dat vinden veel mensen gek. Maar hier ook veel bekkenklachten gehad. Met veel fysio en pijn en moeite en wat aanpassingen doorgewerkt. Nog even volhouden! Zeker met bekkenpijn zijn de laatste loodjes echt (veel te) zwaar. Ik kon ook niet wachten tot ik bevallen was :)

1 jaar geleden

Dankjewel 🥰 altijd fijn om te horen dat ik niet de enige ben