Snap
  • Zwanger
  • ctg
  • Groeiachterstand

afspraak bij gynaecoloog en een hoop ctg's

De 8e was het weer tijd voor onze afspraak bij de gynaecoloog. Die was vooral erg to the point maar ging gelijk over tot handelen.

Het eerste wat de gynaecoloog vroeg was..hoe gaat het met je? en hoe goed voel je het kindje..Toen moest ik opbiechten dat ik eigenlijk niet goed geluisterd had.. Ik heb de gehele zondag en zondag op maandag nacht geen leven gevoel..ik heb ook geen oog dicht gedaan van het piekeren en maandag ochtend nog steeds niks..Ik advies gevraagd bij vriend en vriendin..die zeiden alle 2 bellen..De onzekerheid en slaapgebrek sloegen alleen toe en ik dacht.. straks vinden ze me in het zkh( ziekenhuis) een zeikerd..of kom ik voor niks terwijl ze het al zo druk hebben..Ik had uiteindelijk met mezelf afgesproken..mocht ik bij de lunch nog steeds niks gevoeld hebben..dan ga ik bellen! rond 11 uur was daar dan eindelijk een mini schopje..Ik besloot niet meer te bellen en de rest van de dag was het af en toe een dof klopje. Dinsdag weer een erg rustige dag en woensdag stond de afspraak..toen ik dit alles vertelde werd meneer de gynaecoloog toch wel ongerust..ik had echt moeten bellen..Dit kon er echt op wijzen dat de baby het niet trekt in de buik! Hij wilde gelijk mijn buik onderzoeken en belde naar de afdeling voor een ctg. verder onderzoek was niet echt nodig, de dopler metingen waren echter prima..al zaten die op het randje..en ook vruchtwater was wederom af genomen (wat ook passend is bij termijn maar niet in deze hoeveelheid). Toen kwam de donderslag..De gynaecoloog wil dat ik tot maandag elke dag aan de ctg ga..en maandag word ik weer helemaal uitgebreid onderzocht incl. groei echo. ook werd wederom duidelijk dat ik de 40 weken niet ga halen en zodra ik de 37 weken aantal een gepast moment gepland gaat worden voor inleiden..

daar lagen we dan..elke dag op en neer naar het zkh voor aan de ctg welke tot nu toe gelukkig goed waren. Bijzonder vind ik wel dat de ctg elke dag zo anders was. Zaterdag kreeg ik een telefoontje.. er is een thuis ctg beschikbaar! ik naar het zieke huis om dat apparaat op te halen en wederom aan de ctg te liggen.. en toen kreeg ik dat apparaat.. dat betekend in ieder geval zondag niet naar het ziekenhuis (mits de ctg goed is natuurlijk). Ondertussen is het zondag en heb ik voor het eerst aan de ctg thuis gelegen.. nu in spanning aan het afwachten tot het ziekenhuis belt met de uitslag..

iedereen zegt..komt goed, fijn dat ze het zo goed in de gaten houden.. ik denk alleen maar..haal ons meisje er alsjeblieft uit en ik voed 30x per dag maar dan heb ik geen onzekerheid..de onzekerheid maakt me gek! het klinkt zo ondankbaar..maar ik trek het slecht..weinig slaap, algemene kwaaltjes zoals me bekken en last van me rug..en al het gepieker..ik ben mezelf echt gek aan het maken..hopelijk bellen ze dadelijk met goed nieuws en krijgen we morgen meer zekerheid..

word vervolgt..