Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • #zwangerschapswens
  • moeilijkzwangerworden

Aan kinderen beginnen met een omgekeerde cyclus.

Hier zit ik dan op de bank met een zalig slapende baby naast mij. Maar ooh wat een weg hebben we afgelegd.

Voor ik dit kleine wonder kon vasthouden heb ik meermaals wenend op het toilet gezeten. Telkens weer zien dat ik een bloeding had, een negatieve test en een gynae die me niet echt hielp.

Net geen jaar hebben we geprobeerd en ik zat er bijna helemaal door. In tegenstelling tot bij vele had/heb ik geen normale cyclus. Op dat jaar tijd heb ik slechts enkele weken geen menstruaties gehad. Volgens de gynae heel normaal maar voor mij zo frustrerend. Soms langer dan drie weken bloed verliezen om dan enkele dagen ervan verlost te zijn en dan opnieuw het zelfde liedje.

We konden dus niet echt zien wanneer het DE moment was om er voor te gaan. Dozen ovulatietesten zijn er hier doorgevlogen en nog meer tranen vloeide er maandelijks. Het was ook zwaar om telkens tegen men vriend te moeten melden dat het niet gelukt was.

Toen ik in december vorig jaar het helemaal gehad had en men tranen maar bleven komen ging ik langs bij de huisarts en zij nam mij gelukkig wel serieus. Ze gaf ons de raad om men vriend te laten testen op zijn vruchtbaarheid en een afspraak te maken in Jette. Ook kreeg ik medicatie mee om de bloedingen in te perken maar deze mochten niet genomen worden tijdens de ovulatie. Bij thuiskomst moesten we dit even allemaal even laten zakken en we namen de beslissing om het even zo te laten en dan eenmaal januari alles ingang te zetten.

En dan was het januari we wouden alles inorde brengen en afspraken vast leggen tot plots de bloedingen uitbleven...