Snap
  • Zwanger

#9 ons wachten word beloond!

De wens voor een baby, een broertje of zusje voor Niméa (en Meadow) word steeds groter...

We vieren in februari de 3e verjaardag van Niméa. Wat hebben we toch een heerlijk lief meisje. We genieten zo van haar. Af en toe van die fijne peuter puberteit buien. Maar dat hoort erbij. Ze heeft karakter Haha.

We zijn op dat moment zo'n 8 maanden bezig met zwanger worden. Ik weet dat ik absoluut niet mag klagen omdat ik al 2x zwanger ben geweest, helemaal spontaan en zonder er bewust voor te kiezen. En 8 maanden is niet lang als je het vergelijkt met andere mensen die veel langer moeten wachten. Maar ik begrijp niet waarom het ineens zo lang moet duren. Ben bang dat er iets niet goed meer werkt door wat er gebeurd is met de zwangerschap van Meadow. Het maakt me angstig. En de wens word steeds groter. Gavin is er nog relaxt in.

Maar dan op 7 mei 2012 als ik een dag over tijd ben doe ik een test en die is positief! Ik sta te dansen in huis en kan niet wachten tot ik het Gavin kan vertellen. Voor het eerst ook dat ik meteen weet dat ik zwanger ben en niet pas na een paar weken er achter kom. De 11e ronde is het eindelijk raak. Samen met Niméa doe ik een vreugde dansje en dan ga ik naar de winkel met haar om iets leuks te kopen om aan Gavin te geven.

'S avonds doe ik Niméa een shirtje aan waarop grote zus staat. En zeg tegen haar 'laat je nieuwe shirt maar aan papa zien'. Enthousiast loopt ze naar Gavin toe. Ik heb haar nog niet verteld dat mama een baby in haar buik heeft want ik wil eerst wat meer zekerheid, in hoeverre dat kan. Gavin ziet het shirt en zegt 'wat een mooi shirt zeg!' en dan ineens dringt het tot hem door wat er op staat en hij kijkt mij direct aan... 'betekend dit dat je zwanger bent?' Ik knik ja en hij komt naar me toe, tilt me op en draait me in de rondte. Niméa roept hard 'ik wil ook, ik wil ook, papa optillen!' En met z'n drieën knuffelen we.

Nadat Niméa lekker slaapt zitten Gavin en ik samen op de bank. Hij vraagt wanneer ik dan uitgerekend zou zijn. Op internet zoek ik zo'n calculator en vul de gegevens van mijn laatste menstruatie in. De calculator komt uit op 13 januari 2013. Ik kijk Gavin aan... 'dat was precies de uitgerekende datum van Meadow'.

Het is gewoon alsof het zo moest zijn, dat dit de reden was dat we wat langer moesten wachten. We hebben beide meteen een goed gevoel over de zwangerschap, ondanks dat ik het ook onwijs spannend vind, maar we hebben nu een engeltje die waakt over haar broertje of zusje. 

7 jaar geleden

Misschien was het wel jullie Meadow, die tijdens de zwangerschap idd al liet weten dat het met dat lichaam niet ging lukken, en nu een 2e kans krijgt om te komen, en het jullie wilde laten weten door dezelfde uitgerekende datum te kiezen, zou meteen een goede reden zijn waarom het even duurde voordat het raak was, als ze die datum wenste als uitgerekende datum.

7 jaar geleden

Spannende tijden! Die uitgerekende datum lijkt inderdaad een knipoog van boven.. Ik hoop dat er een gezond kindje bijkomt!