Snap
  • Zwanger
  • Gezond

6e zintuig? Mama, jij hebt een baby in je buik!

Mijn laatste cyclus was weer de 26 dagen zoals ik altijd van mijn lijf gewend was, nu zaten we op 25 dagen, en ik kreeg zo'n gevoel.

Op de wc met trillende handjes scheurde ik de verpakking open, ik ving wat urine op en hing de test erin. 5 Minuten verstreken en ik ging bij de achterdeur staan, kantelde de test, tuurde en tuurde. Legde de test weg en liep even later toch terug om opnieuw te kijken: negatief.

Toch bleef mijn menstruatie uit, zal het dan weer een cyclus van 40 dagen zijn? Gets dan ben in ongesteld als we met vakantie zijn, dus dat word geen zwemmen voor mij. Toch blijf ik me vreemd voelen, maar kan er de vinger niet op leggen wat het nu is.

Het is vrijdag en P. is aan het werk, mijn vakantie is inmiddels begonnen en de vakantie van M is ook al gestart. Morgen zal P. zijn dochtertje halen en maandag rijden we met zijn allen naar het vakantiepark. De kinderen hebben er enorm veel zin in. Ik vraag M wat hij op zijn brood wil, als hij me aankijkt en zegt ''even luisteren''. Hij legt zijn hoofd op mijn buik en kijkt me aan: ''mama, jij hebt een baby in je buik!''. Ik verbaas me, hij heeft wel vaker bijzondere dingen die hij weet of aanvoelt, maar deze zag ik niet aankomen. ''Oke, maar wat wil je nu op je brood?'' vraag ik opnieuw. ''Doe maar boterhammenworst'' zegt M terwijl hij weer naar de tv kijkt. Ik maak zijn boterham en zet dit met wat drinken op tafel, daarna geef ik hem een aai over dat blonde koppie van hem. Ik loop naar de gangkast om een test te pakken '' mama, jij hebt een baby in je buik'' galmt het door mijn hoofd.

Bang voor toch een teleurstelling vang ik weer wat urine op en hang het pipetje erin. Vertrouw ik nu serieus op de uitspraak van een 4 jarig jongetje? Mijn gevoel zegt dat mijn wonderkind echt gelijk heeft. 3 Minuten zijn voorbij en behalve de controle streep zie ik barweinig. Ik trek de wc door en loop met de test de keuken in, dan beginnen mijn handen te trillen, de tranen springen in mijn ogen. Daar, DAAR! het staat er, een 2e streep, heel licht en echt een oprechte tuurstreep maar hij staat er wel! M. had gelijk, hemeltjelief hoe kan hij dat nu weten?

Ik breng M. even naar opa en oma en race door het centrum voor een kaart en sokjes om het aan P. te vertellen, ik bel meteen de huisarts omdat mijn medicatie meteen moet worden aangepast en we spreken af dat ik na de vakantie zal bloedprikken om mijn waardes te bepalen. Ook bel ik meteen de verloskundige en we maken een afspraak om bij 8 weken een echo te maken ivm miskramen in het verleden. Ik haal M. weer op bij opa en oma en ook daar heeft hij vol overtuiging gezegd dat mama een baby in haar buik heeft. Hij weet het zeker en als we vragen waarom hij dat denkt zegt hij ''omdat het zo is!''. Mijn moeder kijkt me aan, ''ik zou het niet weten'' lieg ik.

Juist nu moet P. overwerken. Maar eenmaal thuis geef ik hem het tasje dat ik die middag had gevuld. Hij pakt het kaartje ''ooh die is wel leuk om bij de wc op te hangen'' reageert hij. Ik kijk hem aan ''lees de achterkant nou even''. Hij draait het kaartje om en begint te lezen.. Dan kijkt hij me aan, ''ben je?.. echt? ben je zwanger??'' Ik heb hem nog nooit met zo'n grijns op zijn gezicht gezien. Ik knik, en pak de test met de tuurstreep tevoorschijn. Het is echt nog een tuurstreep hoor P. ik ben gaan testen omdat M ineens zei dat ik een baby in mijn buik heb. Ik heb geen idee hoever ik nu in mijn cyclus ben. Hij kijkt naar de test en zegt, ''ik zie hem ook!''.

7 jaar geleden

Wat bijzonder he..!

7 jaar geleden

Mijn zoon zag zijn overgroot opa, opa was 3 dagen na zijn geboorte overleden. Nu we gescheiden en verhuisd zijn hoor ik hem er niet meer over.

7 jaar geleden

Ja bijzonder is dat he! Hier zegt hij ook weleens dat hij mijn oma ziet (naar wie hij is vernoemt) ik geloof dat wel! Hij heeft het zo vaak bij het rechte eind

7 jaar geleden

Gefeliciteerd, wat gaaf ik heb ook een zoon die alles eerder weet dan wij. Heel bijzonder.