Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

6 redenen waarom moederdag zo leuk is

Of het nu jouw allereerste of tiende Moederdag is, Moederdag is en blijft een hele leuke en speciale dag. Hieronder 6 redenen waarom Moederdag zo leuk is.
 1. Moederdag=uitslapen

  Vallen jou die gebroken nachten of het opstaan voor dag en dauw ook zo zwaar? Er is tenminste één dag per jaar dat jij ( hopelijk ) lekker uit kunt slapen en dat is op Moederdag! Mocht echt slapen niet lukken, geniet dan in alle rust van die kleine voetstapjes en fluisterende stemmetjes op de gang….
 2.   <li><h2>Moederdag= ontbijt op bed</h2>

  Normaal gesproken moet je misschien niets hebben van al die kruimels in jullie bed, maar bij Moederdag hoort een heerlijk ontbijtje op bed. Dat is echt even een moment van ultiem genieten, want wat smaakt er immers lekkerder dan een door je kind zelfgemaakt beschuitje met een dikke laag boter en dito hagelslag.

   

 3. Moederdag=bijzondere knutselwerkjes

  Vooral als je kinderen al wat ouder zijn passeren iedere week tassen vol met enorme knutselwerken de revue. ( waar laten we het ? ) Toch is die ene knutsel extra bijzonder; want met Moederdag maakt je kindje er met behulp van papa, het kinderdagverblijf of school net dat beetje extra werk van. Die ketting van pasta, de voetjes van je kindje op papier of die schattige foto in een zelfgemaakt lijstje vergeet je nooit meer.
 4.  

  <li><h2>Moederdag= geheimpjes</h2>

  Plotseling vind je een felgekleurd pakje in de wasmand, in de speelgoedlade of onder het bed van je kind en dan weet je het zeker: het is weer bijna Moederdag! Je kindje doet zo vreselijk zijn best om zijn ‘geheimpje’ te bewaren, dat het bijna ontroerend is…  

  <li><h2>Moederdag= een versje speciaal voor jou</h2>

  Zijn jouw kinderen al wat ouder? Dan heb jij het misschien ook al zelf mogen ervaren: een versje speciaal voor jou, omdat het Moederdag is. Wie weet al zelf geschreven, maar meestal een redelijk simpel versje dat door de juf van het internet is geplukt. Het maakt allemaal niet uit: zodra jij nog slaapdronken in je bedje ligt en je bloedjes van kinderen zo onschuldig en vol overgave hun versje voor jou opzeggen is er geen andere mogelijkheid dan stiekem een paar liefdevolle traantjes weg te pinken.

   

 5. Moederdag=extra veel kusjes en knuffels

 6. Hoe cliché het misschien ook mag zijn, maar als liefhebbende moeder heb je niet veel meer nodig dan die heerlijke kleffe kusjes en knuffels van je kindjes en daarmee word je met Moederdag gegarandeerd overladen!

Een fijne Moederdag allemaal!

Wat is jouw leukste Moederdagherinnering en waarom? Reageer ook!

Geschreven door mama Nienke

9 jaar geleden

Mijn kindjes knutselen altijd iets leuks voor me en dat vind ik het mooiste cadeau dat er is.