Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

5 Maanden in blijde verwachting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hallo allemaal!!!!!!!!! Mijn naam is Tamara en ik ben inmiddels 5 maandjes onderweg van een meisje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hallo mijn naam is Tamara ben 5 maanden van een dochter daarbij slik ik en de vader antipsychotica dus je kan je voorstellen hoe verschrikt mijn psychiater keek toen ik hem vertelde dat mijn wens was uitgekomen samen met vriendlief Ramon hij plande gelijk een familie gesprek en een gesprek bij de POPpoli in het ziekenhuis Dat is voor patienten die het in hun hoofd halen om zwanger te worden 5 artsen tegenover je die zogenaamd het beste met je voor hebben. En natuurlijk alle overige instanties die zich met jouw kind gaan bemoeien zoals jeugdzorg als je geluk hebt voorzorg van de GGD en in mijn geval thuiszorg en natuurlijk niet te vergeten de opruimcoach en sociaal- psychiatrisch verpleegkundige. Ik accepteer want ik heb geen keus.Dat alles weerhoudt mij er niet van om van mijn zwangerschap te genieten samen met mijn Ramon!!!!!!!!!!!!!!! Misselijk ben ik eigenlijk nooit geweest. Ik had alleen last van oprispingen met maagzuur wat brandde in mijn keel op 9 mei 2014 had ik mijn 20 weken echo. (Ik was toen eigenlijk 19 weken.) We zagen ons meisje duimend en wel zich bewegen. Prachtig om te zien!! hoewel ik haar nog niet voel bewegen was het geruststellend om te zien dat ze het wel deed alles was goed en ze is gezond zelfs groter dan normaal. Maar ja met een vader van twee meter is dat natuurlijk niet zo gek!! mijn schoonmoeder barste in tranen uit bij de bewegingen van haar eerste kleinkind. Ze had me een Mickey en Minnie gegeven toen de verloskundige zei dat het een meisje was hield ik de Minnie omhoog  ze omhelsde mij en haar zoon en maakte foto's. iedereen was dolblij. Ik miste mijn moeder die helaas niet meer onder ons is. Als tweede naam krijg ze de naam van mijn moeder zo is ze toch verbonden met haar kleinkind.Zo nu zijn jullie bij gepraat. Tot de volgende X maar weer!! Groetjes Tamara.

9 jaar geleden

Wat fijn voor jullie dat jullie er zo blij mee zijn. Wat ik je echter wel mee zou willen geven is het volgende. Bij alles wat er nog gaat komen, als de rose wolk veranderd in een donkergrijze....als het allemaal veel moeilijker is dan jullie van te voren gedacht hadden...denk bij alles wat je doet aan het belang van jullie kindje. Jullie kleine heeft er niet voor gekozen om geboren te worden uit ouders die het allebij psychisch zwaar hebben,(net zoals jullie ook zelf niet gekozen hebben voor moeilijkheden op psychisch gebied) en moet dan ook zoveel mogelijk beschermd worden tegen de eventuele negatieve gevolgen daarvan. Als kind van ouders die beiden een psychiatrisch verleden hebben en daarom lang niet altijd echte ouders voor me konden zijn durf ik dit te zeggen. De keuze van mijn ouders om ondanks hun moeilijkheden toch voor kinderen te gaan heeft bij mij altijd een dubbel gevoel opgeleverd. Natuurlijk houd ik van ze maar het heeft mij heel wat ellende opgeleverd....en hen uiteindelijk ook omdat ze bij nader inzien toch niet goed voor ons konden zorgen. Heel veel geluk samen, en vooral veel wijsheid toegewenst.

9 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat goed dat je zoveel hulp om je heen hebt! Ik zou daar dankbaar gebruik van maken, want moederschap is best pittig. Maar ook heerlijk :)