Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Zwangerschapsdiabetes
  • Ziekenhuiscontroles
  • Hyperemesis-gravidarum

5 jaar onder controle in het ziekenhuis na deze zwangerschap.

Vanaf vandaag tot aan mijn bevalling mag ik beginnen met 4 eenheden insuline in te spuiten, dit is gelukkig niet veel maar het is wel nodig. De dagcurve moet ik ook nog bij houden omdat ik nu ook weer kans heb op een hypo. Het kan ook zijn dat ik staks meer insuline nodig heb, dit is nog even afwachten. Omdat er een kans is dat je diabetes 2 ontwikkelt na de zwangerschap, moet ik na de bevalling in de eerste 6 weken een paar keer een dagcurve bijhouden, Is deze goed dan is er voorlopig niks aan de hand en blijf ik nog 5 jaar onder controle. Mocht deze toch afwijkend zijn blijf ik insuline spuiten. Maar dit is nog allemaaal afwachten. Nu eerst maar gaan beginnen met sochtends 4 eenheden insuline en daarna zien wij wel weer veder.