Snap
  • Zwanger

41 wkn zwanger.... jeckyll&hyde mama

41 wkn zwanger en een volle agenda waar bevallen niet in past. Door mijn goed bedoelde omgeving verander ik soms in een jeckyll&hyde mama.

Op dit moment ben ik 41 wkn en 2 dgn zwanger en heb ik nog steeds een overvolle agenda met leuke dingen. Ik heb geen idee waar ik ergens die bevalling ertussen moet proppen, maar eigenlijk ben ik het helemaal beu.

Ik was het al beu toen ik afscheid moest nemen van al mijn mooie jurkjes en ik de lelijke vormloze zwangerschapsmode weer voorbij zag komen. Want zeg nou zelf het zoet er niet uit, er zit weinig model in en het sluit absoluut niet aan op de mode van dit moment. Maar goed dat is een onderwerp voor een andere blog.

Vorige week de bruiloft van mijn zwager en zijn vrouw gehad en de dag erna een cowboy en indianen feest op de peuterspeelzaal van ons zoontje. Overal hobbelde ik gezellig achteraan met mijn dikke buik, maar het is nou juist die dikke buik waardoor ik af en toe in een jeckyll&hyde mama verander.

Overal krijg ik dezelfde opmerking of vraag: "is hij er nou nog niet?" Of "wanneer komt de baby nou?". Vanbinnen komt mevrouw hyde langzaam naar boven en wil het liefst antwoorden met: "ben je blind ofzo je ziet toch dat hij er nog niet is.... ik heb hem echt niet verstopt!!!! En nee ook ik weet niet wanneer hij komt want hij had er al moeten zijn!!!!" Maar in plaats daarvan glimlach ik lief en beantwoord de vraag poeslief voor de 100 ste keer die dag, want ik weet dat het goed bedoeld is.

Ook thuis komt de jeckyll&hyde mama naar boven aangezien ik op dit moment weinig kan hebben en snel geigeïrriteerd ben.

Het ene moment kan ik lekker gek doen met de hond en sta ik koekjes te bakken met ons zoontje terwijl ik het volgende moment mij gruwelijk irriteer aan het geblaf en het rondslingerend speelgoed. Het liefst zou ik ze allemaal naar opa en oma brengen en even lekker chillen en mtv kijken.

Ook mijn man moet het ontgelden en komt vaak in aanraking met mevrouw hyde. Hij is zo lief en zorgzaam, natuurlijk vind hij het ook erg spannend om weer papa te worden.

Hij belt elke keer vanaf zijn werk om te vragen hoe het gaat. Als ik aangeef dat ik last heb van mijn buik of dat het pijn doet wanneer de baby schopt wil hij er alles over weten en wil hij voor mij zorgen. Mevrouw hyde neemt het over en geeft korte snauwerige antwoorden terug want door de pijn wil ik het liefst juist alleen zijn. Tut tut tut mevrouw hyde wat ben je toch een vervelend mens!

Achteraf voel ik mij erg schuldig want hij is zo lief en zorgzaam voor mij en ons gezin dat ik in mijn handjes mag klappen met hem.

Morgen mag ik gelukkig naar het ziekenhuis om te kijken of ik ingeleid kan worden. 1 ding is zeker deze week zijn wij opnieuw papa en mama van een prachtige zoon en kunnen wij hem eindelijk knuffelen en vasthouden.

En wat betreft mde jeckyll&hyde mama, ik hoop dat ik die voorlopig niet meer hoef te zien.

9 jaar geleden

Aah wat spannend! Heel veel succes en geluk! Dadelijk lekker met z'n viertjes.