Snap
  • Zwanger

40 weken plus 4 dagen

Afgelopen maandag was de wekelijkse controle bij de VK. Bloeddruk goed, hartslag baby goed, baby nog steeds voor 3/4 ingedaald..

en ik een beetje afgevallen.  Dat schijn gewoon te zijn in de laatste weken. Ik vraag mij af of mijn houding invloed kan hebben op het wel of niet starten van de bevalling. Ik denk eigenlijk van niet. Ik ben namelijk vrij ontspannen en vind het niet zo erg dat 'de pijn' er nog niet is. Zou het wat uit maken als ik heel verwelkomend zou zijn? Ik denk dat het niet echt wat uit maakt. Maar het lukt nu ook mij niet meer om te ontkennen dat het kan gaan gebeuren. Moet gaan gebeuren. En elk pijntje zou er op kunnen wijzen dat het ook echt gaat gebeuren. Dus ik kan er niet meer om heen en daar ben ik echt wel een beetje gespannen van. Niet meer dan logisch natuurlijk. Ook omdat we, nu we de 40 weken grens gepasseerd zijn, een beetje vooruit moeten kijken. De optie van strippen is besproken en gepland, het thema inleiden al kort aangestipt. Het voelt een beetje als een afspraak bij de tandarts maken.. En dan een superlatieve variant :) 

Ps. Ik heb gister een paar slokjes wijn, aangelengd met water en ijsblokjes gedronken..stout he!?