Snap

3e "hands" spullen of gewoon Vintage

Dat de eerste baby een hoop centjes kost mag duidelijk zijn maar hoe zit dat dan met een derde? Daar zijn wij nu achter gekomen....

Als je zwanger van de eerste bent, heb je “meestal” de vrijheid om alles nieuw of tweedehands aan te schaffen.

Wij waren dan ook zeker 6 maanden lang bijna elk weekend te vinden in de 1 van de 2 grootste babywoonwarenhuizen van ons land.

Heerlijk vonden we dat, ons eerste kind en dan spullen kopen.

Babykamertje, kinderwagen (die we gelukkig van mijn ouders hebben gekregen) en dan al die kleertjes.

Ook natuurlijk dingen die we nooit hebben gebruikt zoals de badthermometer en het babybadje die verplicht is gesteld door het kraamzorg bureau. Ik ging of zelf in bad met de kleine of lekker onder de douche. Veel makkelijker en veel gezelliger.

Bij onze tweede hadden we natuurlijk alles al en omdat de 20 weken echo niet goed was (daar over na mijn bevalling van ons derde wonder meer) hebben we de meeste nieuwe kleertjes vooral de kleine maatjes pas gekocht/gekregen na de geboorte.

Over het algemeen heb je bij een tweede dus het meeste al maar met een derde op komst begint het een soort van 3e hands te worden.

Zo was onze box volledig afgeknabbeld en de baby kamer wordt nu voor de derde keer gebruikt.

Gelukkig hebben wij ooit goede meubels aangeschaft voor in de babykamer en kan het met wat klein fix werk allemaal mee voor de derde ronde.

De Box echter heeft het niet overleefd die moet nieuw worden gekocht.

Helaas is onze “dure” Noorse Kinderwagen er wat minder goed van afgekomen. Er is een hap uit de niet opblaasbare band en de duwstang ziet er niet meer uit. 

We zouden toch wel mogen verwachten dat een dure kinderwagen die echt met zijde handschoentjes (lees in een fleecedeken in de auto gaat en nooit mee is gegaan op andere wegen dan tegels of grind) toch wat langer mooi zou blijven. 

Kosten voor alleen een nieuwe set banden €100,-. Pats Boem schaamteloos.

Ja, ja we weten dat de wagen niet nieuw meer is maar toch… Een groot irritatie punt bij ons en tot op heden ligt de kinderwagen nog met kapotte band op de plank.

Inmiddels heb ik geen betaalde baan meer dus even nieuwe dingen aanschaffen gaat niet meer zo makkelijk.

Ook de meeste “unisex” kleding die ik nog had hebben de 2e niet overleefd. Overal gele vlekken die ik er helaas niet uitgewassen kreeg. (Hoe komen die krengen er toch in. Heb alles vlekkeloos en gewassen opgeborgen.)

Een 3e Spruit kost dus alsnog een stevige duit ;-)

Ach de spullen noemen we gewoon “Vintage”

Is dit herkenbaar bij moeders van meerdere kids?

6 jaar geleden

kringloopwinkels hebben ook babyspul. heb daar toren van pisa weg voor 50 cent ipv straks nieuw kopen vooro 10 euro

6 jaar geleden

Ik heb ook dingen van mp hoor. Kleding koop ik liever niet van mp maar dat is ieder zijn eigen ding denk ik. Ik gooi gelukkig gebruikte kleding netjes in de kleding bak. Zo denk ik toch nog een beetje aan het milieu. Helaas kan ik de banden voor onze kinderwagen niet op marktplaats vinden maar die is nu inmiddels al derde hands en helaas rijd hij niet meer naar behoren met die band. En ja de box. Heb helaas geen box gevonden die er niet heel gebruikt uit zag voor een redelijke prijs. Heb nu via een bekende keten een koopje op de kop weten te tikken. Ieder zijn ding toch????

6 jaar geleden

Wat een onzin, alles nieuw kopen! Lekker ook voor het milieu! Kijk gewoon eens op marktplaats of de kringloop!

6 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik zeg ... lang leve marktplaats . Kleren haal.ik daar niet weg omdat t vaak verwassen is. Maar zoals een box...een kinderwagen een baby bedje en dat soort dingen wel. Je kunt een hele boel leuke dingen scoren daar. Ik had alles al weggedaan :) we hebben 2 gezonde jongens en dat was goed zo. Totdat het 4 jaar later toch ging kriebelen en we nog een dochtertje mochten krijgen . Het enige wat we nog hadden was een buggy en speelgoed. Haha. De rest dus niet meer. Maar ik heb veel gekregen of dus 2e hands gekocht. Lekker schoonmaken en kan prima een ronde mee. Moet ook zeggen dat ik niet heel veel waarde hecht aan een dure kinderwagen of een dure merkkleding oid.