Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

39 weken en 1 dag...

Vandaag moesten we weer naar het ziekenhuis voor controle het is vandaag 39weken en 1 dag, sinds gisteren zitten er witte dingetjes in mijn urine en ze zeiden in het ziekenhuis al dat het afkomstig is van de kleine en het gaat nu niet lang meer duren zei ze al maar ja dat zeiden ze vorige week ook al en de kleine zit nog steeds lekker in mijn buik.

Het is alweer flink ingedaald en moet ook ontzettend vaak naar het toilet, wordt er helemaal gek van helemaal s' nachts dan lig ik bijna te slapen en dan moet ik weer. De kleine zag er goed uit en ook het vruchtwater zag er goed uit, het is nog steeds een klein kindje. Mochten de vliezen breken dan moeten we gelijk het ziekenhuis bellen omdat het in een stuit ligt.

Ze zei ook in het ziekenhuis stel dat het in week 41 nog niet geboren is dan moeten we bespreken over een keizersnede want ze kunnen het niet inleiden omdat het in een stuit ligt, dus we gaan gewoon hopen dat het dit weekend spontaan gebeurd. Vandaag hebben mijn vriend en ik een videocamera gekocht want ja alles gaat op de film, niet de bevalling wat jullie misschien gaan denken :)

De oma's zitten ook helemaal in spanning. We moeten nu 6 juni terug komen maar ja we hopen natuurlijk dat we dan allang de bevalling achter de rug hebben, ik ben namelijk 2 juni uitgerekend.

Ik voel wel dat het met de dag zwaarder gaat worden en ben nu ook erg snel moe, maar ja dat hoort er allemaal bij...

9 jaar geleden

Bij mij waren allebei de zwangerschappen niet bepaald prettig verloren met ziekenhuisopnames, maar alleen laatste weken voelde ik me wel goed. De zwangerschapsfoto's van mijn buik zijn bij beide met 40+ gemaakt dus ik was erg dankbaar dat ik 'te laat' ging bevallen. Mijn zoontje is geboren met 42, dochtertje met 41 weken. Maar bij de tweede begonnen ze wel eerder over inleiden en maakte ik me wel druk omdat ik gewoon echt wilde bevallen voordat het zover moest komen. Dat heb ik 2x gered en gun je van harte dat het jou ook lukt! Overigens wil dat ze zeggen dat het niet lang gaat duren weinig zeggen, althans mijn ervaring. Bij de eerste was die in juni al zover ingedaald dat ze zeiden dat het ze niet zou verbazen dat ik eind juni begin juli nog zou bevallen (veel te vroeg). Ik schrok daar helemaal van en mijn moeder dus voor de zekerheid nog snel twee van die prematuurpakjes gekocht want we zagen hem al liggen ons kleine mannetje in een veel te groot maatje 50. Nou nee hoor, uiteindelijk is mijn zoontje pas op de valreep van augustus en zoals hierboven staat ver boven de 40 weken geboren... Blijft dus spannend tot je het echt zeker weet en de kleine in je armen houdt. Succes!

12 jaar geleden

Ik ga voor je duimen hoor!! En voor je kleintje: Het is nu wel genoeg geweest, je papa & mama willen je ontmoeten ;-)

12 jaar geleden

Ik ga voor je duimen hoor!! En voor je kleintje: Het is nu wel genoeg geweest, je papa & mama willen je ontmoeten ;-)