Snap
  • Zwanger
  • Gezond

30 zwangerschapskilo's met happy ending!

Wat kun je je ellendig voelen door de kilo's die er bij op komen tijdens de zwangerschap! Nergens voor nodig, tijd om te gaan genieten!

precies vorig jaar om deze tijd knalde ik zowat uit elkaar. Voordat ik zwanger werd had ik altijd netjes maatje 36-38 en woog ik 65kg. Tijdens mijn zwangerschap zag ik het tellertje van de weegschaal alleen maar meer naar rechts heen gaan. Kleding was niet aan te slepen want ik begon met maatje m en eindigde in een xxl! Om precies te zijn was ik 32kg aangekomen. Ook opmerkingen van andere mensen zoals; "zit er een tweeling in" of "jij hoeft zeker niet lang meer" terwijl je nog maar op de helft van je zwangerschap zit, hielpen niet echt mee. Terwijl het juist een van de mooiste momenten van mn leven moest zijn voelde ik me alleen maar down. 

Precies een jaar geleden bevallen van een gezonde boy! Natuurlijk de mooiste, knapste & liefste (maar die hebben we allemaal;)

Voor het einde van het jaar had ik toch echt alle 32kg er weer af! Geen extreem dieet of gesport maar simpelweg door elke dag een uur te gaan wandelen met kind en hond & gezond 3 keer per dag te eten. 

Wat hadden alle haren op mn hoofd spijt dat ik niet elke dag heb genoten van mijn zwangerschap & alle kleding maat 36 uit frustratie maar had weggegooid;)

9 jaar geleden

Heerlijk om dat te lezen, gewoon door wandelen en gezond eten! Ik ben nu nog 10 kilo te zwaar, m'n dochter is nu 10 weken en er is gelukkig hoop! Steeds meer hoor ik jouw verhaal om mij heen... Misschien moet ik er maar meer in gaan geloven ipv na elke keer me in de spiegel te hebben gezien, soort v down te zijn ;-)

9 jaar geleden

Wat jammer dat je zo'n pijn hebt dan :( je zou eventueel een afspraak met een draagconsulent kunnen maken. Die kan dan samen met jou kijken wat er bij je past en wat voor jou fijn is :) vaak kun je dan meerdere draagsystemdn uitproberen ;) Als je met een rekbare draagdoek hebt gedragen snap ik dat je daar weinig steun van had... Een geweven draagdoek is een stuk steviger :) ik moet er ook niet aan denken om onze olifantjes nog in een rekbare doek te dragen ;)

9 jaar geleden

Herkenbaar. Alleen ik was echt zwanger van een tweeling.... En juist bij mij gold het tegenovergestelde: altijd al maatje 36 en een 'beschaafd buikje' voor een tweeling. Bij iedere controle ( en dat zijn er aardig wat), werd ik dubbel gechecked of de baby's wel goed groeiden. Mijn gewicht sprak boekdelen: 30 kg erbij, maar je zag t niet aan mij. Na de bevalling was ik 20 kwijt en 3 maanden later de rest... Inderdaad lekker wandelen met de girls en hond. Voelde me niet down tijdens de zwangerschap (of wel maar dat had andere redenen: mijn man was namelijk ernstig ziek...) maar wel was t momenten best zwaar. Maar hey, we hebben er iets prachtigs voor teruggekregen .... En ook ik verlang wel eens terug naar een 'normale zwangerschap' waarin je iedere dag kunt genieten van je groeiende buik, ongeacht de kilo's.... Ze zullen bestaan.. Vast, maar ik ben gezegend met twee gezonde girls waar ik genoeg aan heb.

9 jaar geleden

Heel herkenbaar, maar nu 5 maanden verder, eet gezond en regelmatig, snoep niks, loop veel met de kleine, maar ben nog net zo zwaar als tijdens de bevalling! zwaar frustrerend.