Snap
  • Zwanger
  • Gezond

30 weken en 3 dagen zwanger

overname door de gynaecoloog in het ziekenhuis vanwege groeiachterstand

De weken vliegen voorbij genieten van een tweede zwangerschap doe ik minder als bij de eerste het is me precies duidelijk hoe het verloopt. Overdag heerlijk rustig getik niet overdreven maar je weet dat er een mogelijkheid is voor overname en ja dat gebeurt. 

Een simpele groeiachterstand van anderhalve week maar toch zo bewegelijk en actief dat het soms pijn doet maar toch verwijst de vk me door na het zh omdat ze het niet vertrouwd en daar krijg je te horen van de gynaecoloog we nemen de controles nu over.

De grond zakt onder mijn voeten weg ben ik net zo vertrouwd bij de verloskundigen de bevallingsplan met ze door genomen met de wensen die ik graag voor mogelijkheid had maar die kan ik nu wel een beetje vergeten en zien en praten van hoe nu. Want de mogelijkheid is dat ze de kleine eerder moeten gaan halen omdat ze het waarschijnlijk niet prettig meer gaat vinden in mijn buik.

De eerste bevalling was al geen pretje wat me veel verdriet en pijn gekost heeft en ook totaal niet heb genoten van de kraamtijd en daarnaast nog een depressie er achter aan kwam zo veel moeite en energie heeft gekost.

En dan krijg je dit kijk er nu behoorlijk tegen op omdat ik ook niet echt een positieve ervaring heb gehad met het ziekenhuis de eerste was ook al medisch.

Zijn er toevallig meer mama's die dit hebben mee gemaakt en ik vroeg me af hoe was jullie ervaring toen jullie kleine wonder eerder gehaald werd en niet goed groeide?

Ik ben benieuwd na de verhalen

9 jaar geleden

Fijn om te lezen mijn eerste zwangerschap was niet gepland en waarschijnlijk op een gegeven moment ook niet meer goed groeide inderdaad ook droog maar dat was omdat ik toen al rond de 42 weken zat. donderdag weer na het ziekenhuis ik ben best wel weer benieuwd en nerveus. Ik moet wel zeggen dat uw verhaal me wel wat geruststelt super bedankt om het te delen. U ook succes met de tweede zwangerschap.

9 jaar geleden

Met 20 weken werd bij mijn eerste zwangerschap ook een groeiachterstand van 1,5 week geconstateerd waardoor ik overgenomen werd door het ziekenhuis. Daarbij was er ook sprake van weinig vruchtwater, waardoor de kleine het moeilijk kon krijgen. Wat volgde waren zeer regelmatige controles, groeiechos en ctg's, om zeker te weten dat het goed ging. In de laatste weken was er gelukkig nog een kleine groeispurt, maar het gebrek aan vruchtwater zorgde ervoor dat ik uiteindelijk 1,5 week voor de uitgerekende datum ben ingeleid. Daar is alles aan gedaan om het zo lang mogelijk te rekken, dus dat is goed gelukt! De begeleiding in het ziekenhuis (waar ik tegen op zag omdat ik thuis wilde bevallen) was juist heel fijn! Onze dochter was toch 6 pond, kerngezond en is nu een super vrolijke, makkelijke en lieve meid van 14 maanden! Ze had wat huidproblemen op haar handjes en voetjes doordat die droog hadden gelegen door het gebrek aan vruchtwater, maar dat was na 2 maanden over. Momenteel ben ik 18 weken zwanger van ons tweede kindje, en er is een kans dat er nu weer een groeiachterstand ontstaat. (De reden is bij onze dochter namelijk niet gevonden.) De 20-weken echo wordt dus erg spannend! Veel sterkte de komende tijd!

9 jaar geleden

Dat is juist het vervelende het is inderdaad het ziekenhuis waar ik niet echt bepaald over te spreken ben maar daar woon ik 20 minuten vanaf en als ik na een ander ziekenhuis wil ben ik al gauw 40 minuten onderweg en dan ook nog om moeten rijden omdat ze het leuk vinden alle wegen open te gooien. En het ziekenhuis waar ik heen ga heb ik altijd mijn moeder en schoonmoeder dicht bij ik zie nog wel gebeuren dat mijn vriend gestrekt gaat hij kan niet veel hebben namelijk. En dat geloof ik best dat het jullie wel meer heeft opgeleverd. Het is ook inderdaad wat anders maar voeten zijn natuurlijk wel erg belangrijk.

9 jaar geleden

Is het specifiek dit ziekenhuis waar je een slechte ervaring mee hebt? Je kan je anders misschien laten door verwijzen? Mijn zoontje had na zijn geboorte problemen met zijn voetjes (iets heel anders) en wij waren ook niet te spreken over het ziekenhuis. Een ander ziekenhuis heeft ons veel opgeleverd!