Snap
  • Zwanger
  • Gezond

3 tips om de bevalling op te wekken

Je bent bijna 40 weken zwanger en je bent er klaar voor, je wilt graag je kindje in je armen hebben. En dan duurt wachten lang!

Op dit moment als ik deze blog schrijf ben ik 39,3 zwanger en is het ons derde kindje. Allebei onze mannetjes kwamen zo rond de 38 weken, en heel eerlijk gezegd had ik dat nu ook verwacht dat dit zou gaan gebeuren. 

Ons derde kindje, een meisje, denkt daar toch anders over. Bij mijn vorige zwangerschappen had ik zo rond de 32 weken al een hoge bloeddruk en doordat ik 8 maanden bloedingen bleef houden was ik vanaf week 16 al onder medische controle van het ziekenhuis. Aan de ene kant erg fijn omdat je meer echo's en controles krijgt dan bij de verloskundige, en aan de andere kant weet je dat thuis bevallen geen optie dan meer is. Zo met 38 weken besloten ze ook om de bevalling in te gaan leiden en was ik met de eerste binnen 6 uur bevallen met weeënopwekkers. En met onze tweede zoon werd ik ingeleid met een ballonetje en pakte mijn lichaam het heel snel zelf over en had ik 4 cm om 12 uur in de nacht en was hij er om half 1. In een half uur was hij er, deze meneer had haast. Nu is de bloeddruk zo netjes dat ik nog steeds bij mijn leuke verloskundigenpraktijk loop waar je echt in de watten gelegd wordt. Het enige waar ik aan moet wennen is dat het elke dag kan gaan beginnen, en hoe begint het dan; met weeën of met vliezen breken. Want dat ken ik niet. In het ziekenhuis weet je vandaag of morgen kan het komen en heb je dus die avond ervoor je hele huis al opgeruimd. Voor mijn gevoel leef ik nu in een huis wat verkocht gaat worden en ben je de hele dag alles netjes aan het maken, en geloof mij, dat is een hele uitdaging met een mega buik en twee jongens van 2 en 4 jaar.

Wat voor producten gebruik ik nu om de bevalling een beetje op gang te brengen? 

Frambozenbladthee. 

Tijdens de zwangerschap versterkt dit de baarmoederspieren, zodat de weeën krachtiger kunnen gaan worden. Vanaf week 37 kun je ermee beginnen, En is verkrijgbaar bij de natuurwinkels of online. 

Caulopyllum thalictroides druppels van VSM. 

Het bevordert de ontsluiting en vergemakkelijkt de bevalling door de wee-ondersteunende werking. Driemaal daags 10 druppels oplossen in water het liefst een half uurtje voor de maaltijd. 

Thaise massage. 

Vandaag een heerlijke massage ondergaan en wat is dit lekker voor je grote lichaam om even in de watten gelegd te worden en je hoofd leeg te kunnen maken. Of het werkt weet ik op dit moment nog niet omdat ik vandaag net geweest ben. 

Maar dat je lichaam daarna heerlijk aanvoelt en je hoofd ook rustig is dat is al een waar cadeau voor jezelf.

Wat je ook kunt doen is een heerlijke zwangerschapsmassage boeken. Vaak lig je hier op een speciale tafel met buikuitsparing. Nou ik ga jullie op de hoogte houden of het werkt en tot die tijd; zorg ervoor dat je jezelf niet gek laat maken door berichtjes, goedbedoeld, van vrienden en familie of jullie kleintje er al is, en of je al aan het bevallen bent. Je kindje komt vanzelf wanneer het er klaar voor is en geniet nog maar even lekker van deze speciale tijd.

7 jaar geleden

frambozenbladthee.. liters! weeën? geen! maar bijna niet gevloeid na de bevalling vanaf dag 3 ondanks dat ik hem een weer gerend heb naar de nicu vanaf dag 3. misschien toeval maar toch een aanrader. er is ook iets met voetmassage dat weeën opwerkt (doula vragen)