Snap
  • Zwanger
  • Gezond

#3 Naar het ziekenhuis

'je wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis, pak voor de zekerheid een tas in, je word over een uur verwacht.'

Trillend op mijn benen stond ik voor mijn kast. Het ziekenhuis. Hoe dan. Wat moet ik meenemen. Ik wil douchen.

Ik voel me zo vies. Zo slap. Zo kan ik niet weg. Mijn man helpt me onder de douche. ik zit als een hoopje in de douchebak. Weer te overgeven. Er komt niks meer uit. Mijn buik doet zeer van het samentrekken. Mijn keel is zuur. 

Na het douchen pakt mijn man mijn tas in. Wat moet er mee? Ik heb helemaal geen leuke pyjama's. Ik licht mijn moeder in dat ik naar het ziekenhuis moet. We nemen de koffer mee en gaan richting het ziekenhuis.

Eenmaal daar aangekomen mogen we plaats nemen op keiharde kuipstoeltjes. Ze willen urine en bloed afnemen. Plassen lukt eerst niet. Uiteindelijk gelukkig wel.

Ik weet dat ik er niet ziek uit zie. En blijkbaar gaan ze in het ziekenhuis toch ook op het eerste zicht af. De tijd verstrijkt en mijn rug en billen doen zeer van het stoeltje. Tegenover mij eet een man een broodje. De lucht van het eten maakt dat ik kokhals.

Na een uur vraagt mijn man om een bed. dat krijg ik na even moeilijk doen. Ik kan niet meer zitten of staan. Ik wil de deken over me heen trekken en ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik voel me bang, alles doet zeer. Gaat het met de baby wel goed?