Snap
  • Zwanger

2e keer IUI Mislukt... Dinsdag HSG

Helaas na de 2e keer IUI weer ongesteld geworden. Met het ziekenhuis een afspraak gemaakt voor de HSG-onderzoek

Volgende week dinsdag heb ik de HSG. Op internet heb ik al wat informatie gezocht.  HSG is een onderzoek om de baarmoeder en eileiders in beeld te brengen. Met jodiumhoudend contrastvloeistof worden de baarmoeder en de eileiders in beeld gebracht om te kijken of er doorgang is naar de vrije buikholte. Dit wordt zichtbaar gemaakt op röntgenfoto’s.

En bij sommige valt het onderzoek mee, anderen lijken er veel pijn aan gehad te hebben.  Het ziekenhuis vertelde voordat we met de IUI begonnen dat het tegenwoordig niet meer standaard word gedaan. Omdat verstoppingen vaak komen na een buikoperatie of na een soa. Aangezien ik beide niet heb gehad hoef ik het niet perce te doen. Maar ik wil wel zeker weten dat het niet verstopt is, ga ik het toch laten onderzoeken. 


Ik wil het wel over me heen laten komen, maar ik vind het ook wel fijn om ervaringen van anderen te horen. Heb jij deze onderzoek ook gehad? En wat zijn jou ervaringen ermee?

7 jaar geleden

Ontspanning is de sleutel bij dit onderzoek. Ik merkte dat het moment dat het echt wat minder leuk was (pijnlijk) het onderzoek al klaar was. Voelde voor mij als een hevige kramp. Als je gespannen bent spreek het uit en dan houd de dokter daar rekening mee. Let op je ademhaling. Dan komt het helemaal goed.

7 jaar geleden

Laat het over je heen komen ja. Het is geen pretje, maar je kunt het! Toen ik een afspraak maakte werd er gezegd dat de ene de hsg erger vind dan een punctie en andersom. Ik vond de hsg erger dan de punctie, maar nu met een mooie dochter is het allemaal waard geweest. Think positive!