Snap
  • Zwanger
  • ontsluiting
  • sophiakinderziekenhuis
  • 28wekenzwanger

28 weken zwanger en ontsluiting deel 1.

Het begin van een zenuwslopende fase

Al de hele week had ik last van een soort spierpijn inwendig bij mijn vagina. Ik zocht er niet veel achter en deed gewoon mijn ding. Maar vrijdag kreeg ik toch wel last van wat meer kwaaltjes. Flinke harde buiken, nog steeds die inwendige spierpijn, misselijk en ook wat licht in me hoofd. Toch voor de zekerheid maar even het ziekenhuis gebeld en moest gelijk langs komen. Omdat mijn gevoel niet goed zat hebben we voor de zekerheid toch maar de vlucht koffer en maxi cosi meegenomen in de auto. En daar gingen we.. naar het ziekenhuis.. 

Eenmaal aangekomen moest ik gelijk aan de ctg, daarop was gelukkig niks afwijkend te zien. Tot dat ze de echo’s gingen maken.

Daar op kwam naar voren dat mijn baarmoederhals verkort was naar minder dan 17mm, hij openstond en vervolgens na voelen had ik ook al 1cm ontsluiting. Alle toeters en bellen gingen af en werd per direct opgenomen. 

Ik werd aan de weeën remmers gelegd en kreeg long rijpers ingespoten en mocht niet meer lopen. Behalve om te douche of naar de wc te gaan. Omdat ik nog onder de 32 weken was werd er contact opgenomen met het Erasmus Mc, en werd ik die zelfde avond nog met de ambulance overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis... 

en daar lag ik dan, 28 weken zwanger en met ontsluiting.