Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • IVF
  • ICSI
  • Punctie
  • #ms

26 april; De dag van de punctie!

Dinsdag 26 april:

Het is eindelijk zo ver! De punctie!

Wij moesten om 07.00 in het ziekenhuis zijn. Omdat het zo vroeg was was er geen ‘wachtrij’ werd mij verteld haha.

Ik kreeg een infuus voor de narcose (onze gynaecoloog had in overleg met andere artsen besloten (en overleg met mij/ons) dat dat de beste optie voor mij zou zijn, onder narcose)

In de operatiekamer zag ik een bekend gezicht! Heel fijn! Een gynaecoloog die eerder de inseminatie voor IUI bij mij gedaan heeft. Heel fijn om een bekend gezicht te zien. Ik werd overigens heel goed geholpen en alles werd goed uitgelegd. Ik kreeg nog een verwarming op mijn armen onder het zo koud was in de kamer. Ik mocht in het kapje met zuurstof ademen en de narcose vloeistof werd toegediend. Adem in, adem uit. Zo’n 5 keer en ik lag te slapen.

Ik werd iets over 9.00 wakker in de uitslaapkamer en voelde mij goed, wel buikpijn maar hier kreeg ik een pijnstiller voor. Dit heeft het wel een stuk aangenamer voor mij gemaakt.

Ik had een vieze smaak in mijn mond en vroeg of ik wat mocht drinken, de arts reageerde met “wil je misschien een raket ijsje?” Ik reageerde met “oeh ja heerlijk haha!” Eenmaal op (wat echt lekker was overigens haha) werd ik ongeveer 20-30 minuten later terug gebracht naar de Emma afdeling. Hier kreeg ik te horen dat de punctie goed gegaan was. Mooi!

Nu is het dan wachten tot ik geplast heb, wat gegeten heb en mij goed genoeg voel dat als Davy terug komt dat we lekker naar huis mogen.

Geplast, heeeeerlijk gegeten! (Mega thanks voor diegene die mij eten en drinken heeft gebracht haha, het was heerlijk!) ik heb een glaasje sinaasappelsap, latte en 2 broodjes met ham gegeten. Iets later kwam ze weer om te vragen of ik nog wat wilde en zei ik al “doe nog maar zo’n lekker glaasje sinaasappelsap haha” en toen vroeg ze of ik ook een schaaltje fruitsalade wilde. “Oeh ja lekker!” Was mijn reactie haha.

Davy appte mij dat hij onderweg terug naar mij was en alles goed gegaan is in het LUMC.

2 minuten voordat hij bij mij de kamer inliep kreeg ik een bericht van het LUMC.

Er zijn wel 14 eicellen gevonden!! 14!!!!

Mega blij heb ik dit meteen aan Davy verteld toen hij bij mij was.

Morgen krijgen we bericht met hoeveel eitjes bevrucht zijn en wanneer de terugplaatsing zal plaatsvinden.

SPANNEND! 

2 jaar geleden

Misschien moet je daar toch om vragen hoor, of je onder narcose mag. Wij kregen Idd ook te horen na 1 a 2 ivf pogingen als die mislukt zijn om dan de endometriose weg te laten halen. Maar dit doet ze liever na die pogingen pas omdat ik wel zo’n 6 maanden tot een jaar niet verder kan met de ivf na de operatie. Ik duim voor jullie mee 🤞😘

2 jaar geleden

Wat spannend zeg ! wij gaan volgende week starten met ook ivf na 3 mislukte iui pogingen ! eigenlijk een beetje het zelfde verhaal ! ook een cyste in mijn eierstok, en achter mijn baarmoeder wat endo, en idd na 2 pogingen een operatie ! hopelijk gaat dit niet nodig zijn. Alleen jammer dat ik niet onder narcose ga xD heel veel succes ik duim mee 😃